kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MELİHA OKUR

Bekâroğlu aday olur mu?

Size, uzun uzun Kadir Topbaş'ın "Hayatım İstanbul" sloganıyla yola çıktığı "Yine birlikteyiz" diye anlatacağı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemini yazmayacağım... CHP'nin İstanbul başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yırtık pırtık ayakkabısına da takılmayacağım...
Topbaş davet etti. Bir grup gazeteci ile birlikte kendisini dinledim. Diğer adayları da dinleyeceğim. Haddimi biliyorum. Bir gazeteci olarak İstanbul'un ucuz politik söylemlerle oy avcılığı yapılamayacak kadar güzel bir şehir olduğunu, hizmet yarışına giren iki başkan adayına hatırlatmak zorundayım.
Bu kent, "Ulaşım, su ve deprem" üçgenine sıkıştı. 12 milyon nüfusu, 17.7 milyar lira bütçesiyle hizmet bekliyor. Kente "yönetişim" gerekiyor. Bütçe, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylarının şirket yönetir gibi belediyeyi yönetmesi gerektiğini gösteriyor.
Eğer, belediyeler "İSO 500 büyük şirket" sıralamasında bulunsa; eminiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en büyük 10 kuruluşu sıralamasında yerini alır. O yüzden İstanbul'u yönetmek ciddi bir iş. AK Parti ve CHP yarışacak, MHP ve Saadet Partisi bakacak. Saadet Partisi, Eyüp, Beyoğlu, Bağcılar ve Üsküdar'a asılıyor. Kulislerde ise İstanbul adayı olarak Mehmet Bekâroğlu'nun ismi yansıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın