kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
34 yaşındaki Kılıçkıran'ın 'Kilit' ve 'Geçerken Uğradım' adlı iki filmi var.

'Secret'ın sırrını bu kez Türk yönetmen çözecek

Buge CANKAT
30.01.2009
Yönetmen Aslı Ceyda Kılıçkıran'ın, yeni çalışması 'My India', tüm dünyada olay yaratan 'The Secret' belgeseliyle büyük benzerlik gösteriyor. Hindistan'da çekilecek belgeselde kendini Tanrı'ya adayanlarla yapılan ilginç röportajlar var..
Türkiye'nin en genç kadın yönetmeni ünvanını taşıyan Aslı Ceyda Kılıçkıran yeni belgeseli 'My India' için kolları sıvadı. Çekimlerine yakında Hindistan'da bulunan Mabuda Tapınağı'nda başlanacak olan yapımda, elini eteğini fiziksel dünyadan çekmiş, kendini tamamen Tanrı'ya adamış ilginç kişilerle röportajlar yapılacak. İstanbul'da da sürecek bu röportajlarda insanların dünya zevklerinden neden vazgeçtikleri ve kendilerini neden Tanrı'ya adadıkları irdelenecek.

MİSTİK HİKAYELER VAR
İlk filmi 'Geçerken Uğradım'da evrendeki sonsuzluk ve Albert Einstein'ın izafiyet teorisini ele alan Kılıçkıran, 'Kilit' isimli filminde ise reenkarnasyonu işlemişti. Yönetmen 'My India'da da sonsuzluk kavramını farklı bir bakış açısıyla anlatacağını söylüyor ve ekliyor: "Yapım geçtiğimiz yıllarda büyük ilgi gören 'Secret' ve 'Çekim Yasası' ile benzerlik taşıyor. Orada konu edilen mistisizm 'My India'daki hikayelere çok uyuyor. Ayrıca tasavvuf, Tanrı sevgisi ve Hint felsefesi gibi konulara da değiniliyor." Türk-Amerikan ortak yapımı belgeselin ortağı Amerikalı yapımcı ve yönetmen Robert Richter, 'My India'nın, Discovery, National Geografic ve BBC gibi kanallara satışı için görüşmelere başladı.
Haberin fotoğrafları