kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELVAN DEMİRKAN

40 yaşından sonra aşk

Bir havaalanı barında karşılaşıyorlar. Erkek uçağı kaçırmış, kadın ise hayatını... Dünyada kalmış son iki insan gibi hesapsızca birbirlerine bağlanıyorlar. Dustin Hoffman ve Emma Thompson'ın yeni filmi 'Last Chance Harvey'den bahsediyorum. Filmi biraz yavaş buldum ama hoş bir mesaj aldım filmden... Kendimizi yalnız hissedeceğimizi düşündüğümüz orta yaşın, aslında beğenilmeyi ve sevilmeyi saplantı haline getirmiş genç yaştan daha romantik olabileceğini gördüm. Kadınlar, 20'li yaşlarda kendilerine rahat bir hayat yaşatacak bir erkeğin arayışında olurlar. 30'unda ise 'Hayatımı paylaşacak birini bulmam lazım' takıntısı başlar, fazla geç olmadan anne olabilmek için bir ilişkinin peşine düşerler. Ama herkes kendi gerçeğini saklarken, gerçek aşkı bulmak kolay değil tabii! 40 yaşından sonra ise durum biraz değişir. Nihayet sizi doğru sebeplerle heyecanlandıracak bir erkeğe ilgi gösterirsiniz.

GERÇEK AŞKI BULMAK
'Gibi olmaktan' yorulmuş, kendini beğendirmek için numara yapmayan, kaybedecek bir şeyleri olmayan insanlar oldukları gibi yaşamaya başladıklarında çok daha çekici oluyorlar. Halbuki yaşlandıkça gençlik ve güzelliğimizden kaybedeceğinizi düşününce, daha da umutsuzlaşıyorsunuz. Çoğu zaman karşınızdakine ne kadar umutsuz bir kadın izlenimi verdiğinizi fark etmeden, olmadık ilişkilerden mutluluk çıkartmaya çalışıyorsunuz. Birisi ile bir elektrik yaşamaya başladığınızda sizi aramıyorsa; "Belki beni yeteri kadar tanıyacağı ortamı yaratmadım. Arkadaşlığımızı bozmak istemiyor. Beni istemese numarasını vermezdi. Belki beni hatırlamayı unuttu..." gibi beyninizde binbir senaryo ile blackberry'sine e-mail gönderip, cebine SMS yolluyorsunuz. Söyleyecek önemli bir şeyiniz olduğu için değil, sadece ne kadar kısa sürede cevap alacağınızı görmek için...

YALNIZLIK UZAYABİLİR
Bazen o yalnızlığın yaşandığı dönem biraz fazla uzayabiliyor ve karşımıza ufacık bir olasılık bile çıktığında arka koltuğa geçmektense, direksiyonu hemen elinize alıveriyorsunuz. Evet, dışarıda dediği ve yaptığı birbirini tutmayan yığınla erkek var ama şunu da kabul edin ki; sizi aramıyorsa, demek ki yeteri kadar istemiyor. Biz özellikle özgür geçinen kadınlar, kariyer yaparken hedefe ulaşmak için girişken yönümüzü ortaya çıkartıyoruz ama ilişkiler de maalesef durum daha farklı... Kendinize en uygun ilişkiyi hiç aramadığınız, hatta ummadığınız bir zamanda buluveriyorsunuz. Bunun aksini ispat edecek hikayeler vardır elbet ama bence kendi hatalarınızla olgunlaştıktan sonra otantik kişiliğiniz ortaya çıkıyor ve o zaman bir ilişkiye gerçek birşeyler vaat edecek kıvama geliyorsunuz. Onun dışında umutsuzca bir erkek arayışına girdiğinizde ne senaryo yazarsanız yazın, ne rol oynarsanız oynayın, tavrınızda, vücut dilinizde, sesinizin tonunda bile o umutsuzluk açıkça belli oluyor. Nasıl göründüğünüz ilk başta insanların ilgisini çekebilir. Ama asıl enerjiniz ve tavrınız onları etkileyecektir. Doğru birisiyle beraberliğe başladığınızda da sürdürmek için Amerikalılar'ın dediği gibi 'Just keep the fights clean, sex dirty'... Kavgaları temiz, seksi kirli tutun!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın