kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Dvd ekranı

Yavuz BAYDAR
23.01.2009
The Assassination of Richard Nixon Richard Nixon'a Suikast (Sony BMG)
Film:
* * * * Ekstralar: * * *
Sean Penn. Bir kez daha Sean Penn. Yaşayan en büyük erkek oyuncu. Bu kez, 1970'lerin ortasında geçen bir hayat öyküsünden, derin izler bırakacak 'loser' erkek portresiyle karşımızda. Samuel Bicke için hayat 1974'te dayanılmaz bir hal alır. Karısı tarafından terk edilmiştir, satıcı olarak başarısızdır, yakın dostu (Don Cheadle) da ondan uzaklaşır. Sert bir iç hesaplaşma Bicke'yi, Başkan Nixon'a suikast planlamaya sürükler. Adım adım bu planı uygulamaya sokar. Bir uçak kaçıracak ve onu Beyaz Saray'a çarpacaktır. Penn'in "Tell them" diye başlayan kırık sesiyle anlatılan, 'simsiyah' bir siyasi film.

Wall.E Vol.İ (Tiglon)
Film:
* * * * Ekstralar: * * *
İzleyiciyi daha ilk dakikada yakalayan bir animasyonu, hele böyle 'Hayalgücü eridi, kalmadı,' denilen zamanlarda bulmak zor. Ama evvelce Arabalar ve Toy Story gibi dünya harikalarına imza atmış Pixar, bir kez daha kendisini aşmış durumda. Kahramanımız, tarumar ettikleri yeryüzünü terk edip giden insanların temizlik yapsın diye 700 yıl önce bıraktığı, yalnız ve hüzünlü bir robot. Geriye dönmeyi uzayda bir gemide bekleyen şişko insanlar, buraya Eve adlı alımlı bir robot gönderince olan oluyor ve muhteşem bir aşk öyküsü patlak veriyor. Geri kalanını keyfinize bırakalım.

Arctic Tale Bir Kutup Masalı
Film:
* * * Ekstralar: *
March of the Penguins ardından, yine kutuplardayız. Orada yıllarca beyaz ayıları ve denizayılarını izleyen iki yönetmen, ana ekseni küresel ısınma olan uyarıcı, öğretici ve göz yaşartıcı bir film koymuşlar ortaya. İki sevimli karakter izleniyor: Biri beyaz ayı yavrusu Nanu, diğeri de denizayısı yavrusu Seelah. Doğumlarından hemen sonra, altlarında buzlar erirken, bu iki yaratık hayatta kalmak için müthiş bir mücadeleye başlıyor. Onları çarpıcı görüntülerde izlerken yeryüzünü tehdit eden büyük tehlikenin de iliklerimize işlemekte olduğunu fark ediyoruz.

Mad Men - 1. Sezon (D Home)
Film:
* * * * Ekstralar: * *
Sadece The Wire ve The Sopranos ile kıyaslanabilecek kalitedeki dizi, iki yıl önce ABD'yi esir almıştı. Muhteşem bir senaryo, hiç bilmediğimiz aktörlerden kusursuz bir oyunculuk, 1950'lerin Amerikası'ndaki düşlere ironik bakışlarla süslü bir anlatım. Nixon-Kennedy başkanlık yarışının yaşandığı günlerde, NY Madison Avenue'da hayal ürünü Sterling-Cooper reklam ajansı. Burada 'rüya' üreten, içki-sigara ve seks düşkünü erkekler, hırslı kadınlar. Diziyi büyüleyici kılan, bir dönemi ustura gibi bir zekayla günümüze taşıması belki de.
Haberin fotoğrafları