kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Japon usulü kendin pişir kendin ye

MELİS D. ÇALAPKULU
04.12.2008
Suşi'nin Türkiye'de bilinen adreslerinden Mori, Balmumcu'da yeni bir şube açtı. Bu şubede mönü zenginleşmiş ve Batılı yemekler de mönüde yer almış. Mekânın en ilginç yeniliği ise 'Japon usulü kendin pişir kendin ye' sistemi..
Suşi sevenler Mori'yi mutlaka bilir.
Çeşme ve Bodrum'da da şubesi olan Mori, İstanbul'daki üçüncü şubesini Balmumcu'da, müthiş Boğaz manzaralı bir mekânda açtı.
Açılış geçen çarşamba, Mori'nin dokuzuncu yıl kutlamasıyla bir arada yapıldı.
Evet, Mori'lerde ağırlıklı Uzakdoğu mutfağı vardır ama Balmumcu'daki Mori'nin mönüsü biraz daha geliştirilmiş, zenginleşmiş.
Yani suşi seven arkadaşlarıyla takılan suşi sevmeyenler de burada kendilerine uyacak çok çeşitli seçenekler bulabilir.
Üstelik bunlar geçiştirilmiş yemekler de değil, son derece özellikli lezzetler var aralarında. İtalyan usulü ev makarnalarını kendileri imal ediyorlar mesela. Onun dışında Fransız usulü biftekler, Hint mutfağından, Meksika mutfağından bir iki yemek, çok çeşitli balıklar, yine Japon mutfağından bir et çeşidi ve hatta bıldırcın bile var mönüde.
Rumen usulü yapılan bu yemeğin bıldırcınları Romanya'dan geliyormuş. Bu arada kullandıkları balıklar da İsrail, Güney Kore ve Norveç'tenmiş.
Mutfağın başında, diğer Mori'lerde de mutfağı kuran Japon şef Kenji Kume var.
Şefin kendi icadı çok ilginç bir yenilik de var bu yeni Mori'de. Adını Kenji ustanın koyduğu, 'Japon usulü kendin pişir kendin ye' denilebilecek Mori Şabu Şubu. Uygulaması ise şöyle: Masanın üzerine küçük bir ocak geliyor. Ocağın üzerinde küçük bir tava oluyor. İçinde su var. Suyun içine soslar dökülüyor. Masaya, tercihe göre çiğ ton balığı, çiğ somon balığı, çiğ levrek, çiğ çipura, çiğ kontrfile ya da çiğ tavuk geliyor. Bunlar karışık da olabiliyor tek tek de. Yanında da doğranmış sebzeler geliyor. Üç değişik sosu var bu yemeğin. Biri hardallı, biri soyalı. Diğerinin ise sırrını vermiyorlar.
Ancak gidip yiyenler lezzetini bilebiliyor.
Çiğden gelen etleri ve sebzeleri chopstick ile suyun içine atıyorsunuz. Yemeğiniz birkaç saniye içinde pişmiş oluyor. Sos ve ocağın ısısı sayesinde...
Mori'de suşinin gerçekten çok değişik ve lezzetli çeşitleri var. Bunlar Balmumcu şubesinin mönüsünde de geniş bir yer tutuyor. Suşilerin sunumunda da değişiklik yapılmış. Suşiler, gemi şeklinde ahşap ve seramik tabaklarda geliyor. Yeşil çay takımları da dökme demirden özel olarak yaptırılmış.
Mekânın içki mönüsü de oldukça geniş. Çok çeşitli şaraplar var bir kere.
Ayrıca değişik kokteyller de mevcut. Mesela Mr. Mori ve Mrs. Mori, nar suyu, votka, nar tanecikleri ve elma parçacıklarıyla hazırlanan kokteyller.
Bu arada mekânın alt katı da Club Champagne adıyla, yemek sonrası gece eğlencesi için hazırlanmış. Burada canlı müziğin yanı sıra Russian Night, Fashion Private Party gibi konseptlerle özel geceler düzenlenecekmiş.
Eğlenceden söz açılmışken bu yeni yerin yılbaşı programından da söz edelim. O gece Kenji ustanın özel yemekleri DJ eşliğinde, sürpriz hediyelerle sunulacak. Şefin özel sosu ile hazırlanmış hindi, mısır çorbası, salata, mönüden seçilecek bir ana yemek (et, balık, tavuk), limitsiz suşi, tatlı, limitsiz yerli içki ve şampanya ikramının fiyatı 200 YTL. Ayrıca havai fişek gösterisi yapılacak.
Balmumcu'dan Ortaköy'e inen yolda yer alan bu mekânın tek handikapı biraz sapa kalması ama tepeden, geniş bir Boğaz manzarası eşliğinde lezzetli ve sakin bir yemek yemek isteyenlerin de özellikle tercih edebileceği bir konsepte sahip. Bir de, ekonomik krizin etkisi midir bilinmez ama mekânın ve yemeklerin kalitesine karşın fiyatların uygun olması da dikkat çekici.
Tel: (0212) 274 20 45
Haberin fotoğrafları