kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

dvd ekranı

YAVUZ BAYDAR
12.12.2008
Deception / Şantaj Tiglon)
Film:
* * * Ekstralar: * *
Gerilimlerde toy, acemi tipler önemli yer tutar. Jonathan da böyle, utangaç bir Manhattan vergi uzmanı. Son derece zeki, sofistike avukat Wyatt Bose'un kol kanat germesiyle hayatı değişiyor. Güvenmemesi gerekirken güveniyor, pek inandırıcı olmasa da cep telefonları karşıyor, garip adamlar devreye giriyor ve Jonathan kendisini The List adlı seks kulübünde "S" diye tanınan bir sarışınla tutku dolu bir ilişkide buluyor. Gayet incelikli bir anlatım, yer yer "Bu da nasıl olur?" dedirtse de izlenme katsayısı düşmeyen bir film.

D-War / Canavar Savaşları (Sony BMG)
Film:
* * Ekstralar: *
"En muhteşem özel efektli filmi seçin," derseler herhalde akla ilk gelen bu olacak. Bir Kore efsanesinden yola çıkılarak hazırlanan film, baştan sona bir görsel şölen.
Konuya takılırsanız içinden çıkmak zor olabilir ama şunu söyleyeyim: Bir yeniden doğuş var ve bu, dünyanın sonu olabilir.
Sarah ve Ethan eğer iyi yılanı uyandırırsa dünya kurtulur. Ama dediğim gibi siz Los Angeles üzerinde geçen olağanüstü savaşları izleyin. Sinemanın tadı biraz da burada!

C itizen Kane/ Yurttaş Kane (A&E Film)
Film:
* * * * * Ekstralar: * * *
Sinema tarihinin en iyi filmi? Herhalde öyle. Orson Welles'in 26 yaşındayken, büyük bir hırsla, adeta ABD'ye meydan okurcasına yaptığı film, 1941'de 'görüşe çıktığı' zaman ortalığı yıkıp geçmişti. Annesinden koparılıp alınan ve sonraları paraya para demeyen gazete sahibi Charles Foster Kane'in (Randolph Hearst) çapraşık, çelişkilerle dolu hayatı öylesine bir görsel ustalıkla anlatılıyor ki, insana ait her şeyin karmaşıklığı önünde boyun eğen öykü, bugün bile pek çok filmden daha modern. A&E bu kutuyla Türkiye'nin 'Criterion Collection'ı olma yolunda büyük bir mesafe katetmiş oluyor.

Fred and Ginger / Koleksiyon (A&E Film) Shall We Dance/ Follow the Fleet/ Swing Time
Filmler: (
* * * *) (* * * * *) (* * * * *) Ekstralar: * * * *
Sinema dediğimiz vakit Fred Astaire ve Ginger Rogers unutulmayacak. Hatta en başta gelmelidir. 1930'ların sinemasına ve ondan sonra gelen hepimize hayat ışığı saçan, umut aşılayan çiftin filmleri depresyon ilacı gibi yılda kaç kez gerekiyorsa hiç tereddütsüz o kadar alınmalıdır.
Dansın büyüsünü onlar yaratıp ölümsüz kılmışlardır. Düşlere sürüklediler hepimizi. Bu üçlü kutu, çiftin zirvede ve geçen yüzyılın büyük bestecilerine ait müzikler eşliğinde sergilediği, zamana meydan okuyan danslarını bir araya getiriyor.
Mutlaka bulunsun.
Haberin fotoğrafları