kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
'Krize rağmen ilişkilerimiz iyi gidiyor' Başbakan Erdoğan ile bir araya gelen Rusya Başbakanı Putin, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkinin küresel krize rağmen giderek arttığını belirtti. Erdoğan da son 5-6 yılda ilişkilerde gözle görülür ilerleme sağlandığını kaydetti.

Erdoğan'ı Para Fonu bezdirdi Putin'i Mr. Michael 'Dell'irtti

30.01.2009
Başbakan Erdoğan, Davos'ta IMF'nin tutumundan rahatsızlığını ifade ederken, "Özellikle iki maddeyi kabullenmemiz mümkün değil" çıkışı yaptı Zirvenin açılış konuşmasını yapan Rus lider Putin de, Dell'in sahibinin "Nasıl yardımcı olabiliriz" sözüne, "Biz muhtaç insanlar değiliz" diyerek tepki gösterdi..
İsviçre'nin Davos kasabasında gerçekleştirilen Dünya Ekonomi Forumu toplantısına katılan iki ülke liderini, yardım tekliflerinin şekli kızdırdı. IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky ile Davos'ta geceyarısı görüşen Başbakan Tayyip Erdoğan, "Önümüze yeni maddelerin getirilmesi bizi rahatsız etti. Özellikle iki maddeyi kabullenmemiz mümkün değil" açıklaması yaparken, dünyanın en büyük bilgisayar üreticisi Dell'in sahibi de Rusya Başbakanı Putin'in hışmına uğradı. Geç saatlerde zirvenin açılış konuşmasını yapan Putin, Dell'in sahibi ve CEO'su Michael Dell'in yönelttiği, "Bilişim teknolojilerinde Rusya'ya nasıl yardımcı olabiliriz" sorusunu, "Yardıma ihtiyacımız yok. Biz hasta ve eksik değiliz. Mental kapasitemiz de limitli değil" şeklinde yanıtladı.

GÖRÜŞMEDEN SONUÇ ÇIKMADI
Başbakan Erdoğan'ın, IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky ile dün sabah saat 03.00'e kadar süren görüşmesinden somut bir netice alınamadı. Erdoğan, IMF'nin getirdiği özellikle iki maddeyi kabul etmelerinin mümkün olmadığını bildirdi. Başbakan Erdoğan, yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldikten sonra Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı. IMF ile görüşme sürecinin mayıstan bu yana devam ettiğini anımsatan Erdoğan, "Şimdi artık neredeyse bitme noktasına gelmişken yeni bazı maddeler önümüze gelince bu, bizi rahatsız etti. 'Bu, uygun değil' dedik. Hele hele iki madde var ki bunu kabullenmemiz mümkün değil. Bunu kabul edemeyiz" dedi. IMF'nin, masaya getirdiği şartların neler olduğunu açıklamaktan kaçınan Erdoğan, "Bu, onlara karşı saygısızlık olur. Ancak onların istediği şekilde bunu halletmemiz mümkün değil. Onlar 10 günlük bir ara verelim dediler, zaten bunun iki üç günü gitti. Bir hafta gibi bir zaman var. Bir hafta sonra tekrar bir araya geleceğiz" dedi. Lipsky'nin yaklaşımının olumlu geldiğini kaydeden Erdoğan, bir soru üzerine, "Rakam kolay iş. O noktada ben bir sıkıntı olacağına ihtimal vermiyorum" dedi. Bu arada, IMF ile görüşmelerde Türkiye'nin, istihdamı artırıcı ekonomiyi canlandırıcı program üzerinde ısrar ettiği, IMF tarafının ise daha sıkı bir mali disiplin ve faiz dışı fazla istediği öğrenildi.