kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Cuma Sabah  
KAYA GENÇ
SİNEFİL

Meşe ağacından masanın koruduğu diktatör kim?

* Angelina Yetiş, Çocuğunu Kaçırıyorlar: Yıl 1928. Los Angeles Emniyet Teşkilatı yozlaşmış, rüşvet, adam kayırma, çıkarcılık ortama hakim. Christine Collins'in gerçek öyküsünü anlatan Sahtekâr'da güzelliğinin sahte olmadığını bildiğimiz Angelina Jolie'nin sevgili yavrusu, işte bu teşkilatın karanlık çarkları arasında kayboluyor. Dokuz yaşındaki oğlunu bulmaya çalışırken ceza yasasını değiştirecek denli etkili olaylar yaşayan karaktere Jolie ilk anda vurulmuş. Onu bir kahraman olarak görmüş ve mutlaka Clint Eastwood'un bu projesinde yer almak istemiş. Clint'in kendisine gönderdiği senaryoda Los Angeles Times'ın 1920'lerdeki sayılarından haber kupürleri varmış. Yönetmenimiz, Bette Davis, Katharine Hepburn ve Ingrid Bergman'a benzettiği Angelina'nın rolü kabul etmesini çok istemiş. "İnsanlar ona saygı duyuyor çünkü o tam bir lider," dediği Eastwood, Million Dollar Baby'de Hilary Swank'a Oscar pasını veren isimdi. Şimdi sıra Angelina'da... "Haydi Angie sen bu golü kaçırmazsın," diyoruz.

* Tom Cruise Ve Meşe Ağacı Masa: Mitolojide Valkyrie bir savaşta kimin öleceğine karar veren bir figürmüş. Richard Wagner'in 1870 tarihli operasının da ismi olan Valkyrie, bu haftanın en heyecanlı filminin de adı. Biri Tom Cruise'u durdursun! Adam J.J. Abrams'la Görevimiz Tehlike olayını sürdürmeye devam ederken, çocukluğundan beri en nefret ettiği adam olan Adolf Hitler'i öldürmeye çalışan Albay Claus Schenk von Stauffenberg rolünde bu hafta herkese ecel terleri döktürecek. Düşünsenize, yıl 1944 ve Hitler'in bulunduğu tüm ortamlara 'all access' erişimi olan Stauffenberg'in gözünden Führer'i inceliyoruz. Onu öldürmek istiyoruz ama çevredeki herkes onun adamı, üstelik mekân da SS'in karargâhı! Peki 20 Temmuz suikastinde onu içinde bulunduğu odaya bomba koyarak öldürmek isteyen Stauffenberg'in gazabından nasıl kurtulmuştu? Odadaki herkesi öbür dünyaya gönderen bomba, Hitler'e bir şey yapamamıştı. Çünkü meşe ağacından yapılan dev konferans masası ona kalkan görevi görmüştü... Daha sonra olanları ise Bryan Singer'ın filminde seyredin. Hazırlık olarak da Peter O'Toole, Ömer Şerif ve Philippe Noiret'nin rol aldığı 1967 tarihli The Night of the Generals'ı seyrediniz.

* Bu Adam En İyi Oyuncu Oscar'ını Alır: Frost/Nixon'da hikâyesi anlatılan televizyoncu David Frost'un eski ABD Başkanı Richard Nixon'ı konuk ettiği programın orijinalini YouTube'dan seyretmek mümkün. Roger Ebert ve Peter Travers gibi ünlü eleştirmenlerden tam not alan Frost/Nixon'ı Oliver Stone'un çektiği Nixon'dan daha zayıf bulanlar da var. Beş dalda Oscar adayı olan filmde, Frank Langella'yı Nixon rolünde seyredeceğiz. Sinemada ve tiyatroda pek çok kez Kont Dracula'yı canlandıran Langella, bu yıl eminiz ki ilk defa bir Oscar alacak.

* Hollywood Kulübünün İlk Kuralı: Bu hafta Angelina'nın babişkosu Jon Voight da yeni filmiyle karşımızda olacak. Edward Norton ve Colin Farrell'in başrollerde olduğu Zafer ve Gurur aslında ta 2008 başlarında gösterilecekti. Ancak Hollywood bu: Norton'un The Incredible Hulk'ta oynaması işleri karıştırdı, o filmin gürültüsü dinmeden bu çıkmasın denildi... Sonuç? Zafer ve Gurur'a 'eskimiş film' gözüyle bakılıyor ve Edward Norton ne zaman New Line stüdyosunun patronuna Fight Club'tan hatırladığı dövüş numaralarını çekeceğini de herkes merak ediyor. Ama ne yapalım Edward, üzülme, Kiefer da (Sutherland) geçen sene senaristler grevi yüzünden 24'ün 7. sezonunun bir yıl rafta beklemesine razı olmuştu. Yılda 24 saat yaşayan ve her saniyenin hesabını yapan Jack Bauer'ı bile 8 bin küsur saat beklettilerse Edward da krizsel durumlara ayak uydurabilir pekala...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın