kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Davos turu...

29.01.2009
Kent: Türkiye'de yatırımlar sürecek
Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent, Coca- Cola'nın 12'nci büyük pazarı olan Türkiye'de yatırımlara ve ürün çeşitlendirmesine devam edeceklerini söyledi. Türkiye'de ihracat ve turizmin önemine değinen Kent, yavaşlama belirtileri olduğunu ve daha önlem alınması gerekeceğini ifade etti. Kent, Türkiye için IMF'nin önemli olduğunu ve stand-by anlaşmasının bir an önce imzalanması gerektiğini vurguladı. Kent, krizde Coca-Cola'da harcamalarını gözden geçirildiğini ancak yeni ürün yatırımlarına devam edeceğini açıkladı. 2010'dan önce ABD'de ve gelişen ekonomilerde toparlanma beklemediklerini belirten Kent, büyük gelişen ekonomilerde de 2009 yılında büyümenin yarı yarıya düşmesinin beklendiğini kaydetti.

'Krizin çözümü Türkiye gibi kolektif davranmak'
Davos Zirvesi kapsamında düzenlenen "Yeni Ekonomik Çağ" konulu panelde küresel krizde gelinen nokta ve yapılması gerekenler tartışıldı. Panelde konuşan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, "Türk tarihinde ilk kez bizim yaratmadığımız bir krizle karşı karşıyayız. Eğer bana bir çözüm nedir diye soracak olursanız, bizim 2001 - 2002 yıllarında çok güçlü ve zorlu bir IMF programı uyguladığımızı söyleyebilirim ve bunun işe yaradığını söyleyebilirim" dedi. Şahenk şunları söyledi: "Belki dünyanın küçük bir tablosu olabilir bu ama muhtemelen büyük tabloda da bizim bunu uygulamamız gerekiyor. Kolektif eyleme geçmemiz gerekiyor. Kimin nesi var, kimin nesi yok bu önemli değil Uzun vadede eğer bunu yapmazsak hepimiz öyle olabiliriz. Hepimizin bir şeyler yapması gerekiyor."

'Ezber bozmangereği yapılmalı'
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, bu yıl Davos'ta daha az bankacı, daha çok siyasetçi bulunduğunu belirtti. Türkiye'nin IMF anlaşmasını imzalayacağını düşüncesini dile getiren Özen, "Önemli olan IMF'den gelecek paranın hangi mekanizmayla reel sektöre aktarılacağı. Bunun üzerinde de konuşuyor olmamız lazım. Yeni metotlar, gerekirse ezberi bozup yeni şeyler yapmamız gerekiyorsa bunun gereğini yapmamız lazım. Yoksa IMF anlaşmasının anlamı yok" dedi.