kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yılmaz: Zor durumda aferin almak tehlikeli

29.01.2009
Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, "İş dünyası veya hükümetten 'aferin' almak insan ruhunu okşuyor ama herkesin ayağı yere basmalı" dedi..
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, iş dünyasının IMF ile bir an önce anlaşılması çağrısına katıldı. Türkiye'nin IMF ile anlaşmaya ihtiyacı olduğunu belirten Yılmaz, Bu yapılmalıdır. Önemli sorunlar aşıldı. Anlaşma ne kadar erken olursa o kadar iyi" dedi. Davos'ta, NTV'nin sorularını yanıtladı. Yılmaz, IMF ile yeni bir stand-by anlaşmasına yönelik görüşmelerde önemli sorunların aşıldığını. bu anlaşmanın ne zaman yapılacağı konusunda bir şey söylemenin mümkün olmadığını belirtti. Yılmaz, "Ancak tercihimizi söyleyeceğim; Ne kadar erken olursa o kadar iyi" dedi.

ETKİ YAZ AYLARINDA GÖRÜLÜR
IMF'den gelecek paranın sıkılaşan kredi koşullarını yumuşatabileceğini ve faizleri biraz daha aşağı çekebileceğini ifade eden Yılmaz, Merkez Bankası olarak aldığı kararların olumlu etkilerinin yaz aylarında görülmeye başlanabileceğini ifade etti. Yılmaz, iş dünyasının Merkez Bankası'nın uygulamalarını takdir ettiği belirtilerek, "Hükümet de sizi takdir ediyor mu?" şeklindeki soru üzerine de, şunları söyledi Herkes gibi biz de insanız, biz de nefis taşıyoruz. Övgü, aferin insan ruhunu okşamıyor değil. Fakat bunları duyarken, herkesin ayağının yere basması gerekiyor. Bunu duyuyoruz, dinliyoruz ama şunu da her zaman söylüyoruz ki, işimizi yapıyoruz. Zor durumda aferinler biraz tehlikeli. Yanlış karar alabilirsiniz, heyecana kapılabilirsiniz. Kapılmamanız lazım. Bunları bir kenara koyuyoruz. Aslonlan işimizi doğru yapmak." Yılmaz, Merkez Bankası olarak hükümetten gelen ''aferinin'' yanlış anlaşılabileceğini ifade ederek, genellikle hükümetlerin faiz indirilirken hoşnut olduklarını, yükseltilirken mutsuz olduklarını kaydetti.