kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

29.01.2009
Durgunluk Asda'yı teğet geçti
İngiltere'de faaliyet gösteren süpermarket zinciri Asda, bu yıl 14 yeni mağaza açacağını, 15 mağazasını genişleteceğini ve 7 bin kişiyi daha işe alacağını açıkladı. Asda CEO'su Andy Bond "Birçok şirket eleman azaltırken biz bu yıl 7 bin kişi daha istihdam etmeyi planlıyoruz" dedi.

Citigroup jet almaktan vazgeçti
ABD yönetiminden 45 milyar dolarlık sermaye yardımı alan finans devi Citigroup, tartışmalar üzerine 50 milyon dolarlık yönetici jeti alımını iptal etti. Citigroup, Dassault Falcon 7X model jet için birkaç yıl önce sipariş verildiğini ve satın almaktan vazgeçilmesi durumunda bankanın birkaç milyon dolar ceza ödemek zorunda kalacağını kaydetmişti. Merril Lynch CEO'su John Thain ofisini 1 milyon dolara dekore ettirmiş, General Motors CEO'su Rick Wagoner, hükümetten yardım istemeye jetle gitmişti.

Hypo'nun % 70'i devlete geçiyor
Almanya, halihazırda hükümet tarafından iki kez kurtarılmış olan Hypo Gayri Menkul Holding'in yüzde 70 hissesini almayı gözden geçiriyor. Frankfurt Finans ve Yönetim Okulu Müdürü Wolfgang Gerke'ye göre bu ülkenin 80 yıldaki ilk banka ulusallaştırmasına işaret edecek.

Sarkozy vergi indirimine karşı
Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy yatırımları vergi indirimi getirilmesinin, otomotiv üreticilerini olumsuz etkileyeceğini ileri sürdü. Şubat ayının ilk yarısında yapısal önlemler açıklaması beklenen Sarkozy küçük ve orta ölçekli işletmelerin yatırımlarını destekleme ve vergi kolaylığı sözü vermişti. Renault Başkanı Carlos Ghosn, geçen ay küçük bir Renault otomobili Türkiye'de üreteminin Fransa'da üretmekten bin 400 euro daha ucuza mal olduğunu açıklamış ve vergi indirimi istemişti.

Madoff mağdurlarına ödeme
İspanyol bankası Santander 50 milyar dolarlık dolandırıcılıkla suçlanan Bernard Madoff'un mağdur ettiği müşterilerinin kayıplarını karşılama kararı aldı. Banka bunun için 1.38 milyar euro (1.82 milyar dolar) değerinde, yıllık yüzde 2 kupon ödemeli imtiyazlı hisse ihraç edeceğini açıkladı.

Paket 887 milyar dolara çıktı
ABD'NİN 44. Başkanı Barack Obama'nın ekonomiyi teşvik paketi ABD Senatosu alt kurulunda 887 milyar dolara çıkarıldı. Senato Finans Kurulu, orta sınıfa mensup vergi mükelleflerini Alternatif Minimum Vergi'den ayırmak için yapılan bir değişiklikle 14'e 9 oyla paketin 522 milyar dolarlık kısmını onayladı. Yapılan değişiklikle pakete 70 milyar dolar daha ekledi. Senato Ödenek Komitesi 21'e 9 oyla, paketin 365.6 milyar dolarlık diğer kısmını onayladı. Demokratlar paketin gelecek hafta içinde kabul edilmesini istiyor.

Konuşarak 4.7 milyon $ kazandı
Amerika'nın eski Başkanı Bill Clinton konuşma sanatında ne kadar usta olduğunu bir kez daha kanıtladı. Geçtiğimiz yıl Kuveyt'ten Çin'e kadar dünyanın birçok yerinde konferanslarda konuşma yapan Bill Clinton, bu sayede 4.7 milyon dolarlık servet bir kazandı.