kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve bazı milletvekilleri Davos kasabasına geldi.

Başbakan hassasiyet uyarısı yaptı, Lipsky 'ümitliyiz' dedi

BÜLENT AYDEMİR- BURÇAK GÜVEN
29.01.2009
Başbakan Erdoğan, Davos'a giderken 'IMF ile bazı hassasiyetler aşılamadı' diyerek eleştirdi Davos'ta ise "Sorunla başlar, sorunsuz biter" diyerek yumuşadı. IMF Başkan Yardımcısı Lipsky "umutluyuz" dedi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) giderken bazı konularda hassas oldukları değerlendirmesini yaptıktan sonra Davos'a geldiğinde "Sorunsuz anlaşma olmaz, sorunla başlar sorunsuz biter" diyerek yumuşama sinyali verdi. IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky ise anlaşmadan umutlu olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, Davos'a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda sorularını yanıtladı.

HASSASİYETLER AŞILAMADI
Erdoğan, "IMF ile görüşmelerde bazı hassasiyetlerin hala aşılamadığını" ifade ettiğini hatırlatarak, bunların ne olduğunu soran bir gazeteciye şu karşılığı verdi: "IMF görüşmelerinde her geçen gün yeni yeni bazı maddeler önümüze gelirse o maddeler bizde hassasiyet oluşturur. Çünkü bir yola çıkarken bu anlaşmanın içeriğinde neler varsa bunlar bellidir. Ve geçen mayıstan beri sürekli olarak bazı değişiklikler önümüze gelirse ve bunları biz bir kısmını cevaplamışken halen bunların değiştirilerek tekrar önümüze gelmesi bu noktada bizim tabii ki olaylara daha hassas bakmamızı gerektirir."

'SORUNSUZ GÖRÜŞME OLMAZ'
IMF'nin Türkiye'nin de ortağı bulunduğu ve kriz dönemlerinde bu krizlerin aşılmasına yönelik destek vermesi gereken, projeler üretmesi gereken bir kuruluş olduğuna işaret eden Erdoğan, "Ama bundan çıkar da çok daha farklı yaklaşımlar ortaya koyarsa Türkiye'yi dünyadaki çok farklı ülkelerle aynı düzeyde ele almaya kalkarsa Türkiye'yi kendi şartları içerisinde değerlendirmezse o zaman bizim hassasiyetimiz artar. Olay budur" dedi. Davos'ta ise daha iyimser mesajlar veren Başbakan "Sorunsuz anlaşma olmaz, sorunla başlar sorunsuz biter" diye konuştu. IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky ise "Bir anlaşmayla sonuçlanacağı yönünde umudumuzu koruyoruz, umutluyuz'' dedi. 'İmza atılacak mı?' sorusuna, Lipsky, "Bunu Erdoğan'a sorun" yanıtını verdi.