kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Harita Google'dan"

Giriş Saati : 27.01.2009 14:54
Güncelleme : 27.01.2009 21:53
Yeni Haber
Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gezilerinin harita üzerinde gösterildiği resmi internet sayfasında, KKTC yerine "Kıbrıs" adı altında bir ülkenin yer almasının Google tarafından verilen hizmetten kaynaklandığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı konuya ilişkin haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinin yenilenmesi çalışmaları kapsamında, faaliyetlerin daha görsel, kolay ulaşılabilir ve modern bir tarzda sunulabilmesi için "Google Maps" altyapısı kullanılarak "Cumhurbaşkanımız Nerede" uygulaması hazırlandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Söz konusu uygulama bir haftadır internet sitemizde yayımlanmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın nerelere gittiği bilgisi, "Google Maps' haritalarından elde edilen koordinat bilgilerinden faydalanılarak gösterilmektedir. Google haritaları, dünya genelinde muhtelif firmalardan uydu fotoğrafı ve sayısallaştırma hizmeti alınarak hazırlanmakta ve sitemizde yer alan haritaların altında, verilerin hangi kaynaktan alındığı açıkça belirtilmektedir. Haritalar üzerinde kullanıcılar tarafından değişiklik yapma imkanı bulunmamaktadır. Söz konusu Google haritalarından internet sitemizde yararlanılmış olması bu haritalara herhangi bir resmiyet kazandırmayacağı gibi, bazı basın ve yayın organlarındaki eleştirilerin aksine, Cumhurbaşkanlığı forsu tıklandığında gösterilen içerik bilgisinde, ziyaret edilen devletin KKTC olduğu özellikle ifade edilmektedir."

(ANKA)