kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Atilla Olgaç hakkında suç duyurusu

Giriş Saati : 27.01.2009 15:09
Güncelleme : 27.01.2009 22:02
Yeni Haber
Katıldığı bir televizyon programında Kıbrıs Barış Harekatı sırasında 10 kişiyi öldürdüğünü, gelen tepkiler üzerine ise olayın bir senaryo olduğunu söyleyen tiyatro sanatçısı Atilla Olgaç için suç duyurusunda bulunuldu.

Temiz Toplum Hareketi Derneği sözcüsü Ali Erdoğan Nomer, dernek Başkanı Mustafa Müderrisoğlu ile birlikte Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında Kurtlar Vadisi dizisinin oyuncusu tiyatrocu Atilla Olgaç'ın katıldığı bir televizyon programında 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda er olarak savaştığını, 10 kişiyi öldürdüğünü söylediğini belirtti. Her ne kadar savaşın acımasız-kahredici yüzü olsa da konunun içinde bahsedilen eli bağlı bir Rum esirin alnına kurşun sıkarak öldürdüğü iddiasının tüylerini diken diken ettiğini ifade eden Nomer, "Ulusumuzun tarihinde böyle bir iğrençlik olmadığına inanıyoruz. Bu iddia ülkemiz ve dünya kamuoyunda infiale neden olmuş ve haklı Kıbrıs davamıza da gölge düşürmüştür" diye konuştu.

Hasta ruhlu, cani insanların yapabileceği münferit olayları, asil bir ulusa mal etmeye çalışmanın bu ulusa karşı işlenmiş kasıtlı bir suç olduğunu ifade eden Nomer şöyle devam etti:

"Atilla Olgaç'ın bu eyleminin altında ülkesini ve ulusunu suçlu gösterme çabası vardır. Bu söylemi ile ne yapmaya çalıştığı, kimlere hizmet ettiği açıklığa kavuşturulmalıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda, yaşanan bunca olay yetmiyormuş gibi şimdi de Rumlar'dan özür dileme zemini mi hazırlanmaktadır? Masum Kıbrıs Türkünü Atlılar, Sandallar gibi katliamlarla soykırım yapanlar temize çıkarılmak mı istenmektedir?"

Atilla Olgaç'ın bu sözde itirafları için suç duyurusunda bulunan Nomer, Cumhuriyet savcılarını göreve davet etti. Suç duyurusunda Olgaç'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespitini isteyen Nomer, eğer dengesiz biri ise bu tip bir insanın toplumda tiyatro yaparak, sanat adı altında nifak tohumları saçmasının önüne geçilmesini, maksadında kasıt olması halinde ise ceza verilmesini istedi.

(CİHAN)