kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Su faturalarına yeni düzenleme

AA
Giriş Saati : 27.01.2009 12:17
Güncelleme : 27.01.2009 21:53
Yeni Haber
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, su tüketimlerinin 45 gün üzerinden faturalandırılması işlemine son verildiğini bildirdi.

Başkan Gökçek, su tüketimimin 45 günde faturalandırılması işleminin Murat Karayalçın'ın belediye başkanlık yaptığı dönemde başlatıldığını öne sürerek, ''Su tüketiminin 45 günde faturalandırılması işleminin, siyasi istismar yapılması üzerine şubat ayından itibaren işlem 30 gün üzerinden yapılacak'' dedi.

Kimi siyasiler ve ideolojik grupların tam 18 yıldır uygulanan sudaki faturalandırma sistemini özellikle son aylarda eleştirmeye başlamasının, konunun siyasi istismar yapıldığının açık bir kanıtı olduğunu savunan Gökçek, ''Hele CHP'nin adayı Sayın Karayalçın'ın kendi başkanlığı döneminde başlattığı bu uygulamayı sanki bizim dönemimizde başlamış gibi ağır bir şekilde eleştirerek halkı yanıltmasını anlamak akıl karı değil'' diye konuştu.
Bu konuda defalarca açıklama yapmalarına rağmen, Ankaralılar'ın kasıtlı açıklamalar ve haberlerle kandırılmak istendiğini savunan Melih Gökçek, şöyle devam etti:

''Sanki 45 gün uygulaması bizim dönemimizde başlatılmış gibi lanse edilmektedir. Oysa 1991 yılında Sayın Murat Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde alınan bir kararla, ASKİ'nin su paralarını en az 45 gün olmak üzere 60 günü aşmayacak şekilde faturalandırması karar altına alınmış ve uygulamaya konulmuştur. Bugün 45 gün üzerinden fatura uygulamasını eleştiren Karayalçın, 1989-1994 yılları arasında sayaçların 58, 70 hatta 98 günde bir okunmasına ses çıkartmamıştır.''

''ABONELERİN ZİHNİNDE SORU İŞARETİ KALMAMASI AMACIYLA...''

Gökçek, ASKİ'nin içme suyu temini için Türkiye'nin en büyük projesi olan Kızılırmak projesini çok kısa bir süre içinde hayata geçirmesi sırasında ve sonrasında sürekli saldırılara maruz kalındığını söyledi.

Politik amaçlı yapılan bu suçlamaların altındaki asıl nedenin 'Ankara'yı susuzluğa mahkum etmemiş olmalarının yaşattığı rahatsızlık olduğunu ileri süren Gökçek, temiz ve güvenli suyu Ankara'ya getirmiş olmalarının bazı kesimleri rahatsız ettiğini söyledi.

Bundan dolayı su gibi çok önemli konuda hiçbir bilimsel veriye dayanmayan yalan ve yanlış açıklamalarla kamuoyunun zihninin bulandırmaya çalışıldığını belirten Gökçek, en son olarak da su sayaçlarının 45 gün üzerinden faturalandırılma işlemi hakkında halka yanlış bilgiler verilerek, bundan siyasi çıkar elde etmeye çalışıldığını kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, ASKİ Genel Müdürlüğü'nün, sayaç okuma süreleri konusunda abonelerin zihninde en ufak bir soru işareti kalmaması amacıyla sayaçların 30 günlük dönemlerde okunması için sürdürülen teknik çalışmanın tamamladığını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Şubat ayından itibaren 45 günlük faturalandırma işlemine son verilip, 30 günlük fatura okuma sistemine geçilecektir. Karayalçın'ın 'beni bu kadar seviyormuş on beş yıl tatbikatı devam ettirdi' diye pişkinlikle cevap veriyor. Ben 45 günlük uygulamalarının hatalı olduğunu hiç bir zaman iddia etmedim. Normal bir tatbikat olarak devam ettirdim. Ama Karayalçın kendi başlattığı tatbikatı 18 yıl sonra beni karalamak maksadıyla siyasi istismar için kullanınca ben de siyasi istismara müsaade etmedim ve 30 gün tatbikatına başladım.''