kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

8 Heron geliyor

İHA
Giriş Saati : 27.01.2009 15:04
Güncelleme : 27.01.2009 21:53
Yeni Haber
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan kazı çalışmalarında ele geçirilen silah ve mühimmatla ilgili savcılığın talebi üzerine Makine Kimya Endüstrisi'nin (MKE) inceleme raporunun savcılığa anında ulaştırıldığını açıkladı. Bakan Gönül, PKK kampları hakkında istihbarat toplanmasında büyük önem taşıyan ve İsrail'den satın alınması düşünülen 'insansız casus uçağı' olan 10 herondan 2 tanesinin Aralık ayında geldiğini, 8 tanesinin ise Nisan ayı sonunda teslim edileceğini bildirdi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Gönül, bir gazetecinin 'Ergenekon silahlarıyla ilgili herhangi bir talep size ulaştı mı?' sorusu üzerine, savcılığın silahlarla ilgili MKE'ye başvurduğunu, MKE'nin de anında bu silahların nereye ait olduğuna ilişkin savcılığa inceleme raporunu sunduğunu açıkladı. Gönül, silahların nereye ait olduğu konusunda ise bilgisinin olmadığını kaydetti. Bakan Gönül, bir gazetecinin 'İsrail'den alınması düşünülen heronlar da sıkıntı olduğu söyleniyor? Gerçekten sıkıntı var mı?" sorusu üzerine ise, İsrail ile yapılan ihale sonucu 10 heronun müşterek üretilmesi anlaşmasının halen yürürlükte olduğunu hatırlattı. Bunların 2 tanesinin teslim edildiğini belirten Gönül, "Testleri yapıldı, şimdi kabul aşamasında. Bunun dışında bize intikal etmiş herhangi resmi bir bilgi yok" diye konuştu.

Gönül, alımın ne zaman gerçekleşeceği yönündeki bir soruya karşılık da,şunları söyledi: "Ben Aralık ayında gittim İsrail'e. Orada bir takvime bağladık. Kasım ayında gittiğimde de 2 tanesini Aralık ayı sonuna kadar göndereceklerdi, gönderdiler. 8 tanesini de Nisan ayı sonuna kadar gönderecekler. Bugüne kadar bazı aksamalar oldu, bugüne kadar bazı gecikmeler oldu ama Nisan sonuna kadar göndereceklerini tahmin ediyorum." Bakan Gönül, 'Türkiye'nin Filistin'e asker göndermesi gündemde var mı?' şeklindeki soru üzerine ise, "Resmi bir talep yok, Geldiği zaman düşünülür" cevabını verdi.