kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CEO'lar Davos'a akın edecek krize karşı panzehir arayacak

25.01.2009
Davos'ta çarşamba başlayacak 39. Yıllık Dünya Ekonomik Forumu'na ilgi bu yıl çok yüksek. Yorumlar 40 yılın en önemli zirvesi olacağı yönünde. Davos'ta bu yıl kriz ve çıkış yolları tartışılacak..
İsviçre'nin Davos kasabasında 28 Ocak-1 Şubat 2009 tarihleri arasında yapılacak 39. Dünya Ekonomi Forumu toplantısında bu yıl, "Kriz Sonrası Dünyasının Biçimlendirilmesi" ele alınacak. Son 40 yılın en önemli ekonomik zirvesi olarak nitelendirilen 96 ülkeden, 2 bin 500 katılımcının yer alacağı Davos zirvesine rekor düzey olarak kabul edilen 41 devlet ve hükümet başkanı katılıyor. Mevcut küresel krizden nasıl çıkılabileceği ve yeni ekonomik düzenin ne olması gerektiğinin ana konu olarak yer alacağı zirvede, küresel mali sistemin yeniden istikrara kavuşturulması ve ekonomik büyümenin yeniden canlandırılması da tartışılacak. Zirvede Türkiye'yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki heyet temsil edecek. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Dışişleri Ali Babacan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın da toplantılara katılması bekleniyor.

CEO'LAR AKIN ETTİ
Aralarında News Corporation Başkanı Rupert Murdoch, Royal Dutch Shell CEO'su Jeroen van der Veer, Bayer Yönetim Kurulu Başkanı Werner Wenning, Renault Başkanı Carlos Ghosn, HSBC CEO'su Stephen Green, Deutsche Bank CEO'su Josehp Ackerman, Blackstone'un patronu Stephen Schwarzman gibi isimlerin de olduğu bin 400'ü aşkın üst düzey yönetici de zirvede yer alacak. İflas eden Lehman Brothers'ın yöneticilerinin her yıl konakladığı süitler bu yıl boş kaldı.