kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ece Turhan

Ece gözünü açana kadar nöbetteler

SABAH
25.01.2009
Başına düşen camla komaya giren Ece Turhan'ın kritik 72 saati atlatması bekleniyor. Arkadaşları ve yakınları üç gündür hastanede nöbet tutuyor..
İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde kafasına 7.5 metrekarelik camın düşmesi üzerine komaya giren İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencisi 19 yaşındaki Ece Turhan'ın ailesi ve dostları, genç kızın kritik 72 saati atlatmasını umutla bekliyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi Bölümü'nde yatan Ece'nin dostları, arkadaşları için 3 gündür hastane önünde nöbet tutuyor. Beyninden iki kez ameliyat olan ve şu an uyutulan Ece'nin tedaviye cevap verebilmesi için kritik 72 saati atlatması gerekiyor.

'OLAY TAKDİRİ İLAHİ DEĞİL'
Balıkçılık malzemeleri satan baba İhsan Turhan, olayın peşini bırakmayıp sorumlulardan hesap soracağını gözyaşları içinde anlatıyor. "Görünmez kaza deyip geçmeyeceğim" diyen baba İhsan Turhan, "Bu olay takdiri ilahi değil. Tamamen insan hatası ve aşırı ihmalden kaynaklanıyor. Bazı olaylar örnek teşkil eder. Kızımın başına gelenler de öyle olmalı. Çevre Bakanlığı ve belediyenin olaya el atmasını bekliyoruz. Bazı cezaların yetersiz olması yüzünden Türkiye'de ihmalkârlıkların sonu gelmiyor. Bina sorumlusu ile tadilat yapan işçi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış ama ben olayın takipçisi olacağım" diye isyan ediyor.

'UYAN DİYE FISILDADIM'
Kızını bir kaç dakika gördüğünü söyleyen İhsan Turan şöyle konuştu: "Israrlarım sonucu doktorlar kızımı üç dakika görmeme izin verdi. Ece'min elini tutup kulağına 'Kızım hadi uyan. Annen ve arkadaşların seni aşağıda bekliyor' diye fısıldadım. Annesini ilaçlarla zor ayakta tutuyoruz. Kızım uyanana kadar buradayız."
Haberin fotoğrafları