kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dokunulmazlık dosyaları artıyor

AA
Giriş Saati : 26.01.2009 17:21
Güncelleme : 26.01.2009 19:58
Yeni Haber
Meclise gelen dokunulmazlık dosyası sayısı 304'e ulaştı.

CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren ve Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ile DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan hakkındaki dokunulmazlık dosyaları, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna sevkedildi.

Bu dosyalarla birlikte Meclise gelen dokunulmazlık dosya sayısı 304'e ulaştı. Bu dosyaların 75'i hakkında dokunulmazlıkların kaldırılmasının dönem sonuna ertelenmesi kararı verilirken, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Çetinkaya, DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk hakkındaki 3 dokunulmazlık dosyası, talep üzerine Başbakanlığa iade edildi.

76 dosya için oluşturulan 3 hazırlık komisyonu ise çalışmalarını tamamlayamadı. Milletvekillerini dinleyen hazırlık komisyonları, aradan geçen uzun süreye rağmen yeniden toplanıp dosyalarla ilgili karar veremedi. Daha sonra gelen 150 dosya hakkında ise herhangi bir işlem yapılmadı.

Dokunulmazlık dosyaları arasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 3, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın 2, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in bir dosyası bulunuyor. Bu dosyalar hakkında daha önce dönem sonuna erteleme kararı verilmişti.
En çok dosyası bulunan milletvekillerinden AK Parti İstanbul Milletvekili Necat Birinci'nin 15 dosyası bulunuyor.

Dosyaların büyük bir kısmını DTP'li milletvekilleri hakkında düzenlenenler oluşturuyor. Bunlar arasında DTP Genel Başkanı Ahmet Türk hakkında 8 dosya yer alıyor.

Seçim yasaklarının dokunulmazlık dosyalarındaki ağırlığı gözönünde bulundurulduğunda, 29 Mart yerel seçimlerinin ardından dosya sayısının daha da artacağı ifade ediliyor.