kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Özel Harekâtçı polise 'Dış görev var' mesajı

VELİ SARIBOĞA / SABAH
26.01.2009
Antalya Özel Harekât'ta görevli emniyet amiri Servet Kaynak'ın iddiası: İbrahim Şahin 4-5 ay önce arayıp 'Dış görev var' dedi. 'Sağlam görev yapacak' 5 kişi daha istedi..
Ergenekon soruşturması kapsamında düzenlenen 11. dalga operasyonda gözaltına alınan polisler ifadelerinde ilginç açıklamalarda bulundu. İlk kez halen görevde olan bir emniyet müdürü ve bir emniyet amirinin tutuklandığı soruşturma kapsamında önceki gece mahkemeye çıkartılan ve suikast planları sorulan 10 polis memurundan Elazığ Özel Harekât Şube Müdürü Ayhan Atabek, Antalya Özel Harekât Şube'nde grup amiri Emniyet Amiri Servet Kaynak, polis memurları Bülent Güngördü, Kemalettin Balcı, Fahri Süslü, Zerrar Atik, Kenan Temur, Mehmet Dalagan, Muhterem Bağcı, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanmıştı. İbrahim Şahin'in Özel Harekât Dairesi Başkan Vekilliği yaptığı dönemde kendisinin de Özel Harekât'a geçtiğini hatırlatan Kaynak, "2002-2003'te Daire Başkanı Behçet Oktay beni arayarak İbrahim Şahin'in Antalya'ya geleceğini, kendisiyle ilgilenmemi istedi. Ben de Oktay'ın talimatı doğrultusunda İbrahim Şahin ile ilgilendim. Bundan sonra görüşmemiz olmadı" dedi. Kaynak'ın, Şahin'in kendisini 4-5 ay önce arayarak 'dış görev var' demesi üzerine 'Her zaman göreve hazır' olduğunu söylediği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Kaynak, Şahin'le ilgili şu bilgileri verdi: "Şahin benden ayrıca 'sağlam görev yapabilecek' 5 arkadaşın daha ismini istedi. Ben de güvendiğim polis memurları Bülent Güngördü, Zerrar Atik, Fahri Süslü, Mehmet Dalagan, Kemalettin Balcı'nın isimlerini verdim. Şahin bana 'geçici görev ve onay yazılarınız yakında gelecek' dedi. Arkadaşlara 5-6 aylık görev teklifini ilettim. Mahiyetini bilmediğimi söyledim. Kabul ettik çünkü hayatımız boyunca hiçbir illegal işe karışmadık."

RİCACI OKTAY
Elazığ Özel Harekât Şube Müdürü Ayhan Atabek ise geçen yıl Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay vesilesiyle tanıştığı Şahin'i yine onun ricasıyla aradığını söyledi. Antalya'da Özel Harekât polisi olarak görev yapan Fahri Süslü ise, Kaynak'ın kendisine verdiği numurayı ardığını anlatarak, "Karşımdakinin Behçet Oktay olduğunu düşündüm. Meğer Şahin'miş" dedi.