kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yeni Mercedes E serisi yorgun sürücüyü uyarıyor

25.01.2009
Nisanda Türkiye'de satışa sunulacak yeni Mercedes E serisi, sürücünün yorgunluk derecesini tespit ederek uyaran bir sistemi standart olarak sunuyor..
Mercedes-Benz'in en çok satan modelleri arasında yer alan E-Serisi, tamamen yenilendi. 20'den fazla yenilik ve teknolojik geliştirmenin uygulamaya alındığı yeni Mercedes-Benz E-Serisi, güvenlik, konfor ve çevre konularında standartları yeniden tanımlıyor. Bir önceki modele göre tamamen farklı tasarım karakterine sahip olan yeni E-Serisi'nde sert ve köşeli hatlar dikkat çekiyor. Kaslı bir görünüme sahip olan araçta yine karakteristik dört far yer alıyor, ancak farlar da köşeli. Yeni Mercedes-Benz E-Serisi Elegance ve Avantgarde olmak üzere iki tasarım/donanım tipinde üretiliyor. Yeni E-Serisi, Türkiye'de 2009 Nisan ayında satışa sunulacak. Yeni E-Serisi'nde güçlü ve çevre dostu yeni motorlarının yanısıra geniş kapsamlı aktif ve pasif güvenlik donanımı da dikkat çekiyor. E-Serisi'nin güvenlikteki yenilikleri şöyle: nYeni E-Serisi, uzun farları trafik durumuna uyum sağlayan ve diğer sürücüleri rahatsız etmemek için otomatik olarak ayarlanan farlara (adaptif uzun far asistanı) sahip ilk otomobil olma özelliğini taşıyor.

* Yeni E-Serisi'nde, yeni geliştirilen "Lane Keeping Assist" sistemi isteğe bağlı olarak donanıma dahil edilebiliyor. Bu sistem ile, sürücünün istemeyerek yoldan çıkması durumunda, direksiyonda hissedilir şekilde titreşim meydana geliyor ve sürücü uyarılıyor.

YAYA GÜVENLİĞİ
*
Yeni E-Serisi ile geliştirilen ve standart araç donanımında olan "aktif motor kaputu" ise herhangi bir çarpışma durumunda, deformasyon yüzeyini genişleten ve motor kaputunu ön cam tarafında 50 mm yükselten bir sistem. Bu sistemle yayaların çarpma anında korunmasını hedefliyor.

* Sürücünün sürüş tarzını 70 farklı parametre yardımıyla gözlemleyen ve yorgunluk derecesini tespit ederek uyaran bir sistem olan Attention Assist de yeni ESerisinde standart donanım kapsamında sunuluyor.