kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Özbek tutuklandı

Giriş Saati : 26.01.2009 07:25
Güncelleme : 26.01.2009 21:14
Yeni Haber
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında İstanbul Adliyesi'nde sorgusu tamamlanan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek tutuklandı, Araştırmacı Erhan Göksel ise serbest bırakıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve Araştırmacı Erhan Göksel, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcı tarafından sorgularının ardından, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Mahkeme, ''Ergenekon törer örgütü üyesi olduğu'' gerekçesiyle Özbek'in tutuklanmasına, Göksel'in ise serbest bırakılmasına karar verdi. Özbek, kararın ardından Metris Cezaevi'ne gönderildi.

SENDİKA ÜYELERİNDEN ÖZBEK'E DESTEK
Bu arada Türk Metal Sendikası üyeleri, adliye çıkışında, Genel Başkan Mustafa Özbek'i cezaevine götüren minibüsün etrafını sararak Özbek lehine slogan attılar.

Minibüsün çıkışını engelleyen sendika üyeleri ile çevik kuvvet arasında kısa süreli arbede yaşandı.

PEVRUL KAVLAK

Ergenekon Soruşturması kapsamında İstanbul Adliyesi'nde savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Pevrul Kavlak da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Özbek'in burada bekleyen ve kendilerini destekleyen Türk halkına teşekkür ettiğini belirtti.

Kavlak, ''Biz buraya 5 kişi girdik, ama 4 kişi çıktık. Kalbimizi yüreğimizi orada bıraktık. İnsanın vücudu kalpsiz yaşamaz. Kalbimizi alana kadar çabalayacağız, mücadelemizi sürdüreceğiz'' dedi.

AA