kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Malatya'daki yayınevi cinayetine 'aklama' raporu

26.01.2009
Malatya'daki Zirve Yayınevi cinayetinde polisin sorumluluğunu araştıran İçişleri Bakanlığı müfettişleri raporlarında, davayı da yakından ilgilendiren iddianın büyük bölümü için aklayıcı mazeretlere yer verdiler. Müfettişlerin Malatya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdikleri raporda, şu tespitler yer aldı:

* İDDİA: Olay günü yayınevinde 1312 seri numaralı bir kuru sıkı silah bulundu. Bir gün önce ise sanıklar Emre Günaydın, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım atış taliminden dönerken üzerlerinde bulunan silaha el konulup adli emanete alınmıştı. Kayıtlara göre bu silahın seri numarası da 1312 idi.
CEVAP:
Polis "Seri numarasını yanlış yazmışız. Aslında yakaladığımız silahın seri numarası 1328 imiş, hata yapmışız" savunmasıyla yanıt verdi. Müfettişler de savunmayı yeterli görüp emniyet görevlilerine; "Görevde kayıtsızlık göstermek", "Denetim görevini yerine getirmemek" ve "Görevde hoşgörülü davranmak" gibi suçlardan ceza istediler. Cezalar bir aydan 4 aya kadar kıdem durdurma ve 3 günlük maaş kesme.

* İDDİA: Emre Günaydın'ın hastanede kaldığı 10 güne ait görüntü kayıtlarının silinmesi.
CEVAP:
Emniyet görevlileri, müfettişlere verdikleri ifadede bu kayıtların teknik olarak kopyalanamadığı, savcının talimatıyla silindiği, zaten Emre Günaydın'ın da o dönemde komada olduğunu savundular. Müfettişler bu savunmayı yeterli görerek savcılığın "Kayıtları silin" talimatı verip vermediğini sormadılar.