kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"IMF ile mutabakat sağlandı"

AA
Giriş Saati : 26.01.2009 19:25
Güncelleme : 26.01.2009 20:06
Yeni Haber
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yürütülen program çalışmalarının içeriğine ilişkin bir çok konuda genel hatlarıyla mutabakat sağlandığını bildirdi.

Hazine Müsteşarlığından Devlet Bakanı Mehmet Şimşek imzasıyla yapılan açıklamada, Uluslararası Para Fonu ile 8-26 Ocak 2009 tarihleri arasında yürütülen program çalışmalarının içeriğine ilişkin bir çok konuda genel hatlarıyla mutabakat sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada, program kapsamındaki orta ve uzun vadeli bazı yapısal reformlara yönelik çalışmaların tamamlanması için önümüzdeki dönemde görüşmelere devam edileceği vurgulandı.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ile görüşmelerde bazı noktalarda henüz çalışmaların bitirilemediğini ifade ederek, ''onun için işte kısa bir... bir süre ara verilecek'' dedi.

Şimşek, Merkez Bankasının verdiği kokteylde gazetecilerin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile ilişkilere yönelik sorularını yanıtladı.

Hazine Müsteşarlığının IMF ile ilgili yaptığı açıklamanın gelinen noktayı gösterdiğini belirten Şimşek, şöyle dedi:

''Davos'ta ben görüşmelere devam edeceğim. Dolayısıyla önümüzdeki dönem dediğimiz... Önümüzdeki haftalar, günler. O şekilde algılanmasında fayda var. Bazı noktalarda henüz çalışmaları bitiremediğimiz için işte kısa bir... bir süre ara verilecek. Ondan sonra da tekrar o kalan unsurlar üzerinde fikir ayrılıkları giderildikten sonra tekrar belli bir noktadan devam edilecek.''

Fikir ayrılıkları devam eden noktaların sorulması üzerine Şimşek, devam eden müzakerelerin içeriğine ilişkin konuşmayacağını söyledi.

Şimşek, ''niyet mektubu seçim sonrasına mı bırakılacak'' şeklindeki soruyu, ''böyle bir eğilim bulunmuyor. Böyle bir eğilim olsaydı daveti ocak başında değil, ocak sonunda veya şubatta yapardık. Dolayısıyla bizim niyetimiz, eğilimimiz bu. Eğilimimiz programı mümkün olan en kısa süre içinde nihai şekliyle uygulamaya koymaktı. Yaklaşımımız buydu. Dolayısıyla seçim odaklı bir yaklaşık söz konusu değildir'' dedi.

Mehmet Şimşek, müzakerelerin iki tarafı da ilgilendirdiğine dikkati çekerek, ''her zaman size söyledim. 'Bunların ne zaman biteceğiyle ilgili kesin bir gün veremem' dedim'' şeklinde konuştu.

IMF ile yapılacak anlaşmanın tutarı ve süresine ilişkin soru üzerine de Şimşek, bunların en son aşamada değerlendirileceğini kaydetti.