kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İZLANDA

Foto kriz

25.01.2009
Sokaklar boşuna dolmadı
İzlanda'da her gün düzenlenen hükümet karşıtı eylemler nihayet sonuç verdi. Hükümet erken seçim kararı aldı. Başbakan Geir Haarde seçimlerin 9 Mayıs'ta yapılmasının planlandığını bildirdi.

İş beğenmeyenler de var
Çin hükümeti üniversite mezunlarına yönelik bir eğitim planı hazırladı ve onları işe alan firmalara da maaşı kendisi ödeyecek. Kaida Oyuncak firması çalışanları ise protesto için ofiste sağlam bir eşya bırakmamış.

Kore otomotivi isyanda
Güney Kore'de metal işçileri greve gitti. Sebebi ise hükümetin başlattığı yeniden yapılandırma çalışmaları. Başkent Seul'deki gösteride slogan atan bu işçi, eyleme katılan büyük firmalardan Hyundai Motor, Kia Motors, GM Daewoo ve SSangyong Motor'dan birinde çalışıyor.

Krize 43 bin $'lık takım elbise
Ünlü Brioni takım elbiselerini sadece James Bond giymiyor. Krizde bu takım elbiselere ilgi devam ediyor. Şirket 43 bin dolara kadar çıkan fiyatlar için çok da uygun bir zamanlama yapmadıklarını itiraf ediyor ama yine de kaliteden vazgeçmedikleri imajını verdiklerinden memnunlar.

Satışlar 7 yıl sonra düzelir
Renault SA ve Nissan Motor'un CEO'su Carlos Ghosn 69 milyon olan otomobil satışlarının 2007'dekİ seviyeyi ancak 7 yıl sonra yakalayabileceğini söyledi. İronik olan Ghosn'un parmaklarının dördü göstermesi...

Ülke durgunlukta onlar partide
İngiltere ekonomisini yöneten Maliye Bakanı Alistair Darling, ülke resmen durgunluğa girerken bakanlıkta viski içip dans ediyordu. Darling'in 100 kişilik ekibi Burns Gece Partisi'ne katılarak dağıttı. Hem de Maliye Bakanlığı'nın binasında.
Haberin fotoğrafları