kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Hababam'ın unutulmaz üçlüsü: Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Kemal Sunal.

Hababam'ı dönüp yalamak bize yakışmaz!

25.01.2009
* Oynadığınız karakterlerde hep problemli adamları tercih ediyorsunuz. Cüneyt Arkın bile dünyayı iki kere kurtardı; siz 'Hababam Sınıfı' gibi işler yapmayı düşünmediniz mi?
T.A.: Oyunculuk kariyerimde daha çok derdi olan, problemli adamları oynamaktan hoşlandığım konusunda haklısınız. Ben beş yıldır sevdiğim bir iş elime gelmediği için film yapmıyorum. 'Hababam Sınıfı' bir dönemdi; görevini yaptı ve tamamladı. Biz 12'den hedefi vurduk ve o işi zirveye çaktık, bıraktık. Şimdi vurduğumuz şeye geri dönüp, onu yalamak bize yakışmaz. Onu başkaları yapsın, artık ne yapacaklarsa...

* İlk yönetmenlik deneyiminiz 'Solo'yı bitirecek misiniz?
T.A.:
'Solo'yu bir süre için kapattım ama önünde sonunda çekeceğim bir iş o benim için. Önümde yeni işler, yeni projelerim var. 'Solo'nun jeneriğini ve finalini çektim ama maddi problemlerden dolayı yarım bıraktım. Şu an elimde başka bir iş var. Nazım Hikmet'in 'Memleketimden İnsan Manzaraları'nı film yapmaya çalışıyorum. Başka bir Nazım filmiyle ilgili de oyunculuk görüşmelerim var.

* Kültür Bakanlığı'nın 12 Eylül filmleriyle ilgili ödenek çıkarma konusunda dikkat gösterdiğini, projeleri titizlikle incelediğini düşünüyor musunuz?
T.A.:
Benim öyle bir derdim yok. Ben prodüktör değilim, çekeceğim işe bakarım. Yönetmenliğe soyundum, para bulamadık; beceremedim. Kültür Bakanlığı'nın yargısı beni hiç ilgilendirmiyor.
Haberin fotoğrafları