kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Ergenekon kafamı karıştırmaya devam ediyor.. Bu gidişle "Ergenekon Operasyonunun, 10326'ncı dalgasında sokaklarda dolaşan son 356 kişi de tutuklanmış, böylece memlekette tutuklanmayan (hükümet üyeleri ve bazı üst bürokratlar dışında) insan kalmamıştır'' şeklinde bi haber yayınlanırsa şaşmamak lazım..
Gerçekten tuhaf bi durum. Cuma günü Başbakan "..kimse bu davada kendisini savcı gibi görmesin.." dedi.. Allah allah, "Ben bu davanın savcısıyım" diyen kimdi? Yoksa iyice mi bunamaya başladım?
Bu arada, Türk Metal Sendikası Başkanı'nın mal varlığıyla ilgili bizde yayınlanan haber dikkatimi çekti. Başkanın mal varlığı listesini yazsam sayfa dolar. Bi fikir verim, toplam 8 lüks villa, 3 apartman, 5 daire.. Hisse senetleri, çiftlikler, arsalar filan falan bunları geç. Bu Türkiye'dekiler. Bi de Kıbrıs ayağı var. Herhalde Başkan çok varlıklı bi aileden geliyor. Bu kadar serveti işçiyken, (sonradan sendika başkanı da olsa) kazanmak mucize. Ben Ankara'da AKP binasının hemen önünde bulunan haşmetli Türk Metal Genel Merkezi'nin önünden her geçişimde "Bu binaya bu kadar para sarf edileceğine işçilerin sosyal haklarına katkıda bulunulsaydı daha iyi olmaz mıydı?" diye düşünürüm. Ama Başkan bu kadar zenginse Genel Merkez Binasının da böyle gösterişli olması belki de normal.
Gelelim turizm meselesine Abuzittincim.. Ekonomik krizin "ikinci dalgası"ndan söz edilirken, bizde hükümet nasıl bi politika güdecek hâlâ netleşmiş değil.
Söylentilere göre başta otomotiv bazı sektörler desteklenecekmiş. Bunlar içinde turizmin "t"si hâlâ yok.
Şükrü Kızılot Hoca geçen gün otomotiv sektörünü yazdı. Biliyorsun otomotiv, Türkiye'nin lokomotif sektörü sayılıyor. Şükrü Hoca ilginç rakamlar vermiş.. En çarpıcısı "otomotivin Türkiye'ye bir yılda bıraktığı net para; 6 milyar dolar!"
Öyle anlaşılıyor ki bu paranın da hemen hemen tamamını "yan sanayi" sağlıyor Abuzittincim. Bildiğim, yaklaşık 200 ülkeye, 1000'den fazla Türk firması, otomobil yedek parçası satmakta. Şükrü Hoca'nın verdiği rakamlara göre, geçen yıl ithal ettiğimiz araçlarla, ihraç ettiğimiz araçlar için gereken hammadde ve ara mamullere 19 milyar dolar ödemişiz. Netice; tekrar edeyim, net girdimiz 6 milyar dolar!
Bu Antalya'nın turizmden bir yılda getirdiği net kazançtan azdır Abuzittincim! Antalya, artı, Muğla'nın turizmden ekonomiye kattığı paranın da neredeyse yarısı!
İşte "lokomotif sektör" otomotivin durumu.. Sen, hâlâ, turizme "bisiklet" muamelesi yap!
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
tecellister@gmail.co