kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon davasında 3 tahliye

Giriş Saati : 24.01.2009 11:54
Güncelleme : 24.01.2009 18:23
Yeni Haber
Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Vedat Yenerer, Orhan Tunç ve Muammer Karabulut, delil durumu ve tutuklu bulundukları süreyi dikkate alan mahkeme heyeti tarafından suç vasfının değişmesi ihtimali de bulunması nedeniyle tahliye edildi.

Verilen tahliye kararının ardından sanık avukatları, tahliye edilen sanıkların ailelerine telefonla bilgi vererek Silivri cezaevine çağırdı. İşlemleri yaklaşık 3,5 saat süren 3 sanık, cezaevinin kapısında kendilerini bekleyen aileleri ve yakınları tarafından coşkuyla karşılandı. Bir süre yakınlarıyla sarılıp hasret gideren sanıklardan Vedat Yenerer, gecikmiş bir tahliye olduğunu belirterek, "Biz utanmıyoruz. Bize bu oyunu oynayanlar utansınlar. Bizdeki Atatürk sevgisini, içimizdeki vatan sevgisini, üniter yapıya ve Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne olan inancımızı, bize bu oyunu oynayanların yedi sülalesinin gücü yetmez, bize bunu değiştirtmeye." dedi.

Kendilerinin tahliye olduğunu ancak kalplerinin içeride kaldığını belirten Yenerer, "Çok değerli, trafik cezası bile yememiş, hırsızlık yapmamış, vurgun yapmamış, kimseyi dolandırmamış, devletten kredi almamış, devlete vergi borcu takmamış tertemiz insanlar var orada. Ve bu insanlar alçakca suçlanıyorlar. Ancak yüce Türk adaletine güveniyoruz. Biraz gecikmiş de olsa hak yerini buldu. Ama hukuki mücadelemiz devam edecek. Benim hayatımdan 11 ay aldı. Yakınlarımdan, ailemden, sevdiklerimden 11 ay çaldılar. Çalanların sırtlarındaki ceketlerini alana kadar hukuk mücadelem devam edecektir." şeklinde konuştu.

Geride bıraktığı Ergenekon sanıklarını "Kahraman" olarak niteleyen sanık Orhan Tunç ise, "Onlar çok mutlular. Hiçbir sıkıntıları yok. Biz çıktık diye çok sevindiler. Hırsızlık, arsızlık yapmadık. Önce vatan dedik. Vatan için geldik buraya. Biz Cumhuriyet savaşçılarıyız. Mustafa Kemal ilke ve inkılaplarıyla ülkemizin bölünmez bütünlüğünü düşündük biz. Başka da birşey yapmadık. Ama 11 aydan beri bizi suçlayıp her türlü iftirayı atanlar, onları Allah'a havale ediyorum. Cenabı Allah onların hakkında en iyisini verecektir." diye konuştu.

İstanbul'da çıkan bir "Lobi belgesi" nedeniyle Antalya'da gözaltına alındığını belirten sanık Muammer Karabulut ise "Ne yazık ki bulunan bu belge de sanırım polisin bir hatası. Bu aynı şekilde iddianameye de girmiş. Benim burada 12 duruşma süren bir hukuk mücadelem oldu. Sonuçta iddia makamı bunu kabul etti. Bugünkü tahliyeyede etkisi olduğunu düşünüyorum. Ben burada 11 ay boyunca neden tutukladıklarını öğrenemedim. Benim suçum neydi? benim üzerimdeki kuvvetli suç şüphesi neydi? bilmiyorum. Ancak şunu biliyorum ki bu Ergenekon davası veya Ergenekon uydurması, açıkca Türk milletini esir almak için yapılmıştır. Ben de burada Türk milleti adına esirdim. İçeride kalan arkadaşlar belki benden daha mutlular, daha sevinçlilerdi." dedi.

Tahliye kararıyla birlikte ailelerine kavuşan Ergenekon sanıkları Vedat Yenerer, Orhan Tunç ve Muammer Karabulut, açıklamalarının ardından Silivri cezaevinin önünden ayrıldı.

(CİHAN)