kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Özbek için Araştırma Komisyonu istendi

Hazal ATEŞ/ANKARA
23.01.2009
Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan Türk Metal-Sen Başkanı Mustafa Özbek'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) mal varlığı da kıskaç altına alındı. Özbek'in ailesi ve Türk Metal-İş adına kayıtlı mal varlığının değerinin 9 milyon TL olduğu ortaya çıktı. CTP Milletvekili Ali Gulle, Kıbrıs Cumhuriyet Meclis'inde sendika ve Özbek ailesinin Kıbrıs'taki mal varlığının araştırılması için Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

BELGELER TOPLANDI
Özbek'in mal varlığını sık sık gündeme getiren CTP Gazimagosa Milletvekili Ali Gulle, SABAH'a konuştu. Gulle, İçişleri Bakanlığı'nın, Özbek'in mal varlığına ilişkin gerekli belgeleri topladığını söyledi. Gulle, 18 Kasım 2008'de önerge vererek sendikanın ve Özbek ailesinin malvarlığını sordu. KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer ve İçişleri Bakanı Murat Özkan'ın verdiği yanıt Mustafa Özbek'in Kıbrıs'taki varlığını gözler önüne serdi. Kıbrıs Tapu Kadastro Müdürlüğü verilerine göre, sendikanın 2 milyon 730 bin sterlin (6 milyon 219 bin TL), Özbek ve ailesi adına da 1 milyon 189 bin 200 sterlin (2 milyon 709 bin TL) mal varlığı bulunduğu ortaya çıktı. CTP Milletvekili Gulle, şöyle konuştu: "Bu işin peşini bırakmayacağız, sonuna kadar gideceğiz. Kıbrıs İhtiyat Sandığı'nın malları da Mustafa Özbek'e verildi. Ulusal Birlik Partisi dönemindeki bu işlemleri de inceleyeceğiz. Bu Fon'un varlıkları da Türk Metal-Sen'e aktarıldı. Denktaş'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde verildi. Özbek ve Denktaş yakın arkadaş. Ortaya çıkan rakamlar sadece taşınmazla ilgili. Banka hesaplarını ise bilmiyoruz. Hepsi incelenmeli." Tapu Kadastro Müdürlüğü kayıtlarına göre, Kıbrıs'ta Özbek ve ailesinin adına 2 milyon 709 bin TL'lik malvarlığı var.

ART'YE PARA
Öte yandan Türk Metal-Sen Manisa Şube başkanı Mehmet Ali Özaltın savcılığa suç duyurusunda bulunarak, sendikanın parasının ART televizyonuna aktarıldığını söyledi. Dilekçede Mustafa Özbek'in konuşmalarının televizyonda yayınlanması karşılığında para ödenip faturalandırıldığı iddia edildi.