kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İş alemi ve bankalar daha da rahatlayacak"

CİHAN
Giriş Saati : 24.01.2009 11:58
Güncelleme : 24.01.2009 14:37
Yeni Haber
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, IMF ile görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Görüşmelerin bitiminde iş alemi ve bankalar daha da rahatlayacak.Güzel sonuçlar çıkacak" dedi. Eskişehir İli ve İlçeleri Derneği (ESDER) tarafından yılın bakanı seçilen Unakıtan, ödülünü eşi Ahsen Unakıtan ile birlikte aldı.

Bakan Unakıtan, Eskişehir İli ve İlçeleri Derneği'nin (ESDER) ''Eskişehirliler Gecesi'' etkinliğine katılmak üzere geldiği şehirde, yerel yayın yapan Kanal 26 Televizyonu'ndaki "26. Gün" programına katıldı. Bakan Unakıtan, burada ekonomik krizle ilgili açıklamalarda bulundu. Dünyada büyük bir krizin yaşandığını, uzmanların dünyanın ancak 100 yılda bir görebileceği krizle karşı karşıya kaldığı konusunda hemfikir olduğunu belirten Unakıtan, Türkiye'nin de bu krizden doğal olarak etkilendiğini ama bunun abartıldığı gibi olmadığını söyledi.

Kriz'den en çok ABD gibi gelişmiş ülkelerin ve özellikle de reel sektörün etkilendiğini belirten Bakan Unakıtan, "Bundan Türkiye de nasibini alıyor.

Bankacılık sistemimiz bu krize, alınan tedbirler nedeniyle biraz daha hazırlıklı yakalandı. Batan bankamız yok. 'Bakanım paket açıkla' diyorlar.

Yurt dışında batan ya da kötü durumda olan bankaları kurtarmak için paketler hazırlanıyor. Bizde öyle bir şey yok. Bizde olan, dünyadaki ticaret daralmasının reel sektöre yansımasıdır.'' diye konuştu.

IMF ile görüşmelerin devam ettiğini ve bunun güzel neticelerle sonuçlanacağını vurgulayan Bakan Unakıtan, "Türkiye'de enflasyon hedeflerini 2009'da rahat tuttururuz. Belki daha bile aşağıda olabilir. Bankaların hiç para derdi yok. Merkez Bankası fonluyor. Bankalar dış paradan emin olmak istiyorlar. Hak veriyorum. IMF ile görüşmeler sürüyor. Görüşmeler bitince iş alemi de bankalar da çok daha rahatlayacak. Görüşmelerden güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır'' dedi.

Bakan Unakıtan, önümüzdeki süreçte herhangi bir vergi affının söz konusu olmadığını kaydetti.

UNAKITAN YILAN BAKANI SEÇİLDİ

Bakan Unakıtan, daha sonra eşi Ahsen Unakıtan ile Eskişehir İli ve İlçeleri Derneği (ESDER) tarafından Alaaddin Park'ta düzenlenen ''Eskişehirliler Gecesi'' etkinliğine katıldı. Geceye, CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez ile CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Güngör, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Hasan Gönen de katıldı.

Bakan Unakıtan, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Şehirdeki herkesin herhangi bir siyasi ayrım yapmadan birlik ve beraberlik içerisinde hizmet yarışına girmesi gerektiğini dile getiren Unakıtan, şöyle devam etti: "Siyaset ayrı, hizmet etmek ayrı şeydir. Eskişehir'i dünya kenti yapmak için herkes elinden geleni yapmalı. Hizmette siyasetin yeri olmaz. Hep birlikte el ele verip Eskişehir'i marka kent yapacağız. Nasıl Kayserililer'e sorulduğunda 'Çok şükür Kayserililiyiz' diyorsa, artık Eskişehirliler de 'Çok şükür Eskişehirliliyiz' diyerek övünecek. Çünkü, sizin bakanınız Unakıtan var."

Unakıtan, Eskişehirspor'a da hizmetlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından Unakıtan'a ESDER yöneticileri tarafından' Yılın Bakanı' ödülü verildi. Unakıtan, "Bu başarımın arkasında eşim Ahsen Hanım var" diyerek onu da sahneye çağırdı. Eşinin Türkiye'ye ve Eskişehir'e daha çok hizmetlerinin olacağını dile getiren Ahsen Unakıtan ise "Allah eşimi bu milletin başından ve hizmetlerinden eksik etmesin" dedi. Bunun üzerine Bakan Unakıtan eşine dönerek, "Ya, biz de işte böyle birbirimizi teselli ediyoruz" diyerek esprili şekilde yanıt verdi. Bakan Unakıtan'ın bu sözleri salondakiler tarafından alkışlandı.

Gece'de sahneye çağrılan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Güngör ile AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Hasan Gönen, ESDER yöneticileri tarafından hazırlanan "Şehre Hizmet Etme Andı"nı okudu. İki aday daha sonra birbirine sarılarak kente iyi hizmet edecekleri sözünü verdi.

Gece'de Bakan Unakıtan "Yılın Valisi" seçilen eski Vali Kadir Çalışıcı'ya plaketini verdi.