kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon turu

23.01.2009
Perinçek savunmasını yaptı ve ağladı
Silivri Cezaevi'nde görülen Ergenekon davasının 41. duruşmasında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek savunmasına devam etti. Mahkeme üç kişinin tahliyesine karar verirken, emekli orgeneral Hurşit Tolon GATA'ya sevk edildi. Perinçek, geçmiş tarihlerdeki mitinglerin kamera görüntülerini duruşma salonundaki ekrandan mahkeme heyetine izletti. İddianamede İP'nin Güneydoğu'da yaptığı mitinglerin suç unsuru gibi gösterildiğini belirten Perinçek, savunması için hazırladığı görüntüleri izletti. Perinçek Bismil'in Cumhuriyet köyündeki miting için, "Türk bayrağı yıkılmasın diye çimento almışlar. Tenekeleri çimentoyla doldurmuşlar benim canım köylülerim. İşte suçlarımız" dedi. Perinçek bu sözleri söylediği sırada gözyaşlarını tutamadı ve konuşmakta güçlük çekti. Ağlamaklı olarak konuşmaya devam etti. Perinçek'in savunmasını izlemeye gelen çok sayıdaki yakını da duruşma salonunda ağladı. Perinçek "Tuncay Güney 'Ergenekon belgesini Veli Küçük yazdırdı' diyor. Güney'in mülakatında böyle bir söz yok. Türk Silahlı Kuvvetleri içinde 'örgütleneceğiz, bunun belgesini yazalım' diyecek bir general yoktur. Bende ele geçirildiği söylenen CD'ler arama tutanaklarında yok. Ya polis ya da savcı onları delil klasörlerine koymuş" dedi.

ÜÇ TAHLİYE
Lobi belgesini "Pespaye ve iğrenç'' olarak nitelendiren Perinçek, Mehmet Eymür'ün başka istihbarat kuruluşları adına kendisini izlediğini söyledi. Mahkeme heyeti 22 Ocak 2008'de gözaltına alınan gazeteci Vedat Yenerer, Noel Baba Barış Konseyi Derneği Başkanı Muammer Karabulut ve emekli başçavuş Orhan Tunç'un tahliyesine karar verdi. Öte yandan tutuklu emekli orgeneral Hurşit Tılın, GATA'ya tedavisinin düzenlenmesi amacıyla sevk edildi.
Veli SARIBOĞA

'Tuncay Güney'in ifadeleri bizde yok'
İstanbul Emniyeti'nden, Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen yazıda, 12.06.2007'de Ümraniye'de ele geçirilen el bombalardan önce Ergenekon terör örgütüne ilişkin herhangi bir bulgunun olmadığı belirtildi. Yazıda, Tuncay Güney'in 2001'de alınan ifadesinin ise kendilerinde bulunmadığı ifade edildi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, mahkemenin talebi üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza'ya gönderilen yazıda, emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün Kocaeli'nde görev yaptığı süreçte 4 faili meçhul cinayetin işlendiği belirtildi. Mahkemenin talebi üzerine TBMM Genel Sekreterliği'nden Susurluk olayıyla ilgili Meclis Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı rapor da dava dosyasına gönderildi.

Örgütün varlığı dava sonunda belli olacak
Ergenekon davasının dünkü duruşmasında sanık Kemal Kerinçsiz, Ergenekon Terör Örgütü ile ilgili bir mahkeme kararı bulunmamasına rağmen Emniyet'in resmi internet sitesinde bu ifadenin yer aldığını belirtti. İtirazı görüşen mahkeme "Bu dava açılıncaya kadar 'Ergenekon Terör Örgütü' isimli herhangi bir terör örgütü konusu ilgili birimlerden sorulmuş ve bulunmadığı yönünde cevap verdiği anlaşılmıştır. Bu hale göre böyle bir örgütün varlığı ancak yargılama sonucu açıklığa kavuşacağından böyle bir örgütün var olduğu yönündeki ifadeler, yerine 'iddia olunan' tabirinin kullanılması konusunda başsavcılığa yazı yazılması"na emniyet ve yazılı ve görsel basın için gerekli işlemlerin yapılmasını kararlaştırdı.