kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELVAN DEMİRKAN

Obama trendleri ne olacak?

Geçtiğimiz hafta Barack Obama'nın yemin töreni için dünya Washington DC'ye aktı. Washington, Washington olalı böylesi bir kutlama ve enerjiye sahne olmadı. Robert De Niro, Dustin Hoffman, Demi Moore, Ashton Kutcher, Sharon Stone, Jessica Alba, Sting, Jennifer Lopez, Marc Anthony, Bono, Tom Hanks, Leonardo Di Caprio, Mariah Carey... Hangi ünlüyü ararsanız, tarihin bir parçası olmak için bu şehirdeydi. Ünlüsü, sıradanı, siyahı, beyazı, Müslüman'ı, Hıristiyan'ı; din, dil, ırk ve seviye farkı gözetmeden o dondurucu soğukta tek bir vücut halinde yeni bir umut, bağ ve birlik hissini paylaştı. Obama, pazartesiyi kamuya hizmet günü seçti. Ünlüler pire gibi çalıştı. Usher bir ilkokul kütüphanesinin yenilenmesi projesine yardım ederken, Barack Obama başka bir okulda badana boya yapıyordu ('Yarın yeni bir eve taşınıyorum, bu pratik işime yarayacak' diye espriyi de patlattı).

NASIL KATKI YAPARIM?
Ellen De Generes, Salma Hayek, Corthney Cox, Demi Moore ve Ashton Kutcher, kamu hizmetini geliştirmeyi hedefleyen panellere katılıyor, fakir bölgelerde kahvaltı dağıtıyorlardı. Hepsinde farklı bir heyecan ve bir bütünün parçası olabilme hissi vardı. Mesajları ortaktı: Yaşamak istediğimiz dünyayı yaratmak bizim elimizde! Bu sorumluluk anlayışını Queen Latifah çok güzel dile getirdi: "Biz ünlüler trendsetter'ız. Yaşadığımız dünyaya sorumluluğumuzu, biz kendi hayatımızda gösterdik mi, milyonlar da bizleri takip edecek." Artık Hollywood'da ünlüler, "Bu işten benim kazancım ne?" demeyecekler. Yeni mantraları; "Ben nasıl katkıda bulunabilirim?" olacak...
Yemin töreni akşamı düzenlenen balolara da ünlüler akın etti. Ama gecenin süperstarı Barack Obama idi. Obama Ailesi, o gece 10 ayrı baloya katıldı. Tabii herkesin en büyük merakı Michelle Obama'nın kıyafetiydi... First Lady, farkını kıyafet seçimi ile de ortaya koydu. Oscar De La Renta gibi tipik bir seçim yapmaktansa; 26 yaşındaki gelecek vaat eden dizaynır Jason Wo'ya şans tanıdı. Gelinliği andıran fildişi rengi tuvaleti ile sahneye çıkan Michelle'e yeni Başkan; "Her şeyden önce karımın güzelliğine bakar mısınız?" diye iltifat etti... 'Neighbourhood Ball'da (mahalle balosu) Beyonce'nin serenadı eşliğinde sahnede dans eden Michelle ve Barack, yeni gelin ve damat gibiydi.

SİYAH YA DANS BİLİYOR!
Ünlü komedyen Jamie Fox, "Başkanımızın siyahi olduğu dans etmesini bilmesinden belli" diye espri yaptı. Michelle Obama, yemin töreni için seçtiği limon sarısı rengi, yün/dantel elbise ve manto takımı ile Jakkie Kennedy'yi andırıyordu. Bu renklerin umut ve yeniliği sembolize ettiği söyleniyor. Elbiseyi tamamlayan yeşil eldivenleri ve ayakkabıları ise orta gelirli Amerikalılar'ın mağazası J. Crew'den alınmıştı. Kızlar Malia ve Sasha'nın da mantolarının J. Crew tarafından özel dikildiğini duydum. Obamalar Washington'a yeni bir trend getirdi. Bütçeye uygun şıklık! Aşırı gösterişli ve baştan aşağı dizaynır giyinmek artık OUT! Barack Obama, politikayı seksi, hip ve cool yapan ilk başkan. youtube, facebook ve myspace gençliğini anlayan, onların dilini konuşabilen başkan... Çok da komik. Beyaz Saray'daki ilk gününde, gelen ziyaretçilere "Aman bir şey kırmayın" diye espri yapıyordu. Obama-Biden ikilisinin Washington'a getirecekleri başka bir trend de, tekrar aileye dönüş. Hem yeni başkan, hem yardımcısı eşlerine hâlâ aşık ve sadıklar. Obamalar'ın en çok takdir edilen yönlerinden biri de, çocuklarını yetiştirme konusunda rol model olabilmeleri. Çocuklarını disiplinli bir sevgi ile yetiştiriyorlar. Malia ve Sasha, Beyaz Saray'da bile kendi yataklarını kendileri toplayacaklar. First Lady'nin eğitimi ve çalışma hayatı ile zaten seçkin bir geçmişi var. Beyaz Saray'da ilk yılını, çocuklarının yeni hayatlarına adapte olabilmesini sağlamakla geçirecekmiş. Onun bu tavrı bir yetersizlik değil, tersine kendi hırslarına dizgin vuramayan pek çok anne için örnek davranış olarak gösteriliyor.