kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

İtinayla vampir makyajı yapılır

DERLEYEN: TALYA ARDİTİ
23.01.2009
Alacakaranlık'taki yakışıklı ve güzel vampirlerin nasıl yaratıldığını filmin makyaj departmanının başındaki Jeanne van Phue anlattı.....
Şu sıralar herkes New York Times'ın çoksatanlar listesinde bir numaraya oturan ve aynı isimle beyazperdeye uyarlanan Twilight'ı (Alacakaranlık) konuşuyor.
Yakışıklı vampir Edward Cullen ile 'ölümlü' Bella'nın aşkı, modaseverlere çok şey vadetmiyor belki ama vampirlerin makyajı hayli dikkat çekiyor.
Filmdeki karakterlerin makyajı, M.A.C ürünleriyle yapılmış. Twilight'ın makyaj departmanının başındaki Jeanne Van Phue, vampir yaratma sürecini anlattı.

- Farklı karakterlerin görünümlerini yaratma süreci nasıldı?
- Öncelikle kendi vizyonumdan yola çıkarak skeçler hazırladım. Tabii bunu yaparken Stephanie Myers'ın kitaptaki betimlemelerini de göz önünde bulundurdum. Kristin Stewart'ın oyandığı Bella karakteri kitapta çok açık tenli ve büyük, çikolata renkli gözleri olan biri olarak tanımlanıyor. Bu yüzden hep renkli lens takıyordu. Ben de Bella'yı doğal bir güzel olarak düşünmüştüm. O yüzden makyajını çok hafif tuttuk ve hep natürel renkler kullandık; hiç makyajı yokmuş gibi görünüyor. Robert Pattison'ın oynadığı Edward karakteri ise kitapta inanılmaz yakışıklı biri olarak tanımlanıyor. Cildi mermer gibi açık renkli, bir taş gibi sert ve buz gibi soğuk ama aynı zamanda mükemmel ve kusursuz. Edward'ın gözleri normal olduğu zamanlarda yakut sarısı, aç olduğu zamanlarda ise simsiyah olarak anlatılıyor.

- Karakterlerin görünüşlerine, planlanmayan değişiklikler yapıldı mı?
- Edward'ın ilk başta uzun saçlı olacağını düşünmüştük. Ama makyaj testinde yüzünü ve çene hatlarını inceledikten sonra, hatlarını vurgulamak için kısa saçlı olmasına karar verdik.

- Filmde makyaj genel olarak nasıl kullanıldı?
- Vampirlerin açık tenli olmaları gerekiyordu ama hayalet gibi gözükmelerini de istemiyordum. Bu yüzden Sweeny Todd ve Interview with the Vampire (Vampirle Görüşme) arası bir şey yapmaya çalıştık. Başlıca vampirlerin ten renklerini daha açık, diğerlerini de biraz daha yoğun tutmaya karar verdik.
Bizim için en zor olan şey, vampirlerin ten renklerine rağmen yine de güzel ve yakışlı olmalarıydı. Bunun anahtarı da ton farklarını dengelemekten geçiyodu.
Makyaj testi için iki haftamız vardı.

- Çekim sırasında zorluklar yaşadınız mı?
- Çekimlerin yapıdığı Portland, Oregon çok yağışlıydı. Çekimlerin çoğu da dışarda yapılıyordu. Yağmur altında ıslak suratları ve makyajları, ıslak fırçalarla düzeltmek çok zordu.

- Filmde hangi makyaj ürünlerini kullandınız?
- Ana karakterler için far ve pudra kullandım. Diğer karakterler içinse fondöten, ruj ve allık.
Haberin fotoğrafları