kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
In the Valley of Elah / Tanrının Vadisinde (Tiglon)

dvd ekranı

YAVUZ BAYDAR
21.11.2008
In the Valley of Elah / Tanrının Vadisinde (Tiglon)
Film: * * * * Ekstralar: * * *
ABD'nin Irak serüveniyle ilgili olarak şu ana kadar yapılan en kuvvetli, en sert bakışlı, en eleştirel film. Hank Deerfield, Vietnam'ı da yaşamış; askerlik, hayatına işlemiş bir emekli subay. Irak'ta görev yapan oğlu Mike'ın ABD'ye izin dönüşünde kaybolduğu haberini alınca güneybatıdaki Fort Hudd'da izini sürmeye başlıyor. Kuşkucu bir dedektif (Charlize Theron) de ona katılacaktır. Ortaya çıkacak olan gerçek, izleyiciyi altüst edecek türdendir. Baba Hank rolünde Tommie Lee Jones, sinema tarihinin en çarpıcı performanslarından biriyle hatırlanacak.

Chronicles of Narnia: Prince Caspian / Narnia Günlükleri: Prens Kaspiyan (Tiglon)
Film: * * * Ekstralar: * * * * * *
İlkinden daha hareketli ve heyecanlı. Bu kesin. Peter, Susan, Edmund ve Lucy, yanlarında güçlü Aslan'la birlikte Narnia'dan İngiltere'ye dönmüştür. Burada metruk bir şatoda yaşamaya başlarlar. Şatoda Narnia zamanına geri dönerler. Burada, Prens Kaspiyan (yani Hazar Prensi) kötü Kral Mraz'ın ve adamlarının tehdidi altındadır. Ve mücadele için düğmeye basılır. İki disklik versiyonda çok zengin bir ekstralar menüsü mevcut.

Ladri di Biciclette / Bisiklet Hırsızları (A&E Film)
Film: * * * * * Ekstralar: * * * *
Yoksulluk, çaresizlik, umut ve acımasızlık üzerine bir şiir. Vittorio De Sica imzalı bu siyah beyaz 'yeni gerçekçilik' başyapıtı, Yılmaz Güney'in Umut filmine de ilham kaynağı olmuştu. De Sica, savaş sonrası İtalyasını, amatör oyuncular kullandığı yapıtında tam iş bulduğu sırada bisikleti çalınan yoksul bir adamla oğlunun destansı ama aynı ölçüde mütevazı öyküsünü anlatıyor. Bunca yıl geçmesine rağmen hala 'en iyi ilk 10 arasında' gösterilen film, insanlığın tarihe miras bıraktığı onur ürünlerinden biri.

Little Athens / Küçük İlişkiler (Sony BMG)
Film: * * * * Ekstralar: * *
Tom Zuber'ın çıkış filmi, öyle hafife alınacak gibi değil. Amerika'nın kenarında, Arizona'da bir kasaba, Athens. Hikâyenin merkezinde liseyi yeni bitirmiş veya bitirememiş gençler ve onların bomboş dünyası var. Zuber dört ayrı hikayeyi sıkı bir finale doğru yan yana anlatıyor. Amaçsızlık, güvensizlik, ihanet, yoksulluk, uyuşturucular... Final büyük bir parti ile son bulacaktır. Gerçeğin tokat gibi çarptığı bir partiyle. Kayda değer bir 'bağımsız sinema' örneği.
Haberin fotoğrafları