kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

dvd ekranı

Yavuz Baydar
04.12.2008
Dark Knight / Kara Şövalye Tiglon)
Film:
* * * * * Ekstralar:
Yönetmen Chris Nolan büyük beğeni toplayan Batman Begins gibi karanlık, ürkütücü bir devam filmi yapmış. Tabii çoğumuz bunu Heath Ledger'ın ölümü ile hatırlayacağız ama iki buçuk saatlik bu filmin önümüzdeki yıllara bir büyük yapıt olarak yadigâr kalacağını şimdiden söyleyelim. Renkler, mekânlar, oyunculuk, tempo ve tabii ki, içinde kararların hep zor olduğu, insanlara meydan okuyan sert bir dünya. Size tavsiyem iki diskli versiyonunu almanız. Nolan'ın emeğinde filmin ötesinde ve etrafında gizli çok detay bulacaksınız.

Fat City / Hayaller Şehri (Tiglon)
Film:
* * * * * Ekstralar: * *
İşte, benim gibi kült tutkunu sinefilleri yerinden hoplatacak bir DVD çıkışı! Uzun zamandır bunu bekliyordum. Elinizde bir John Huston başyapıtı var.
Ne yazık ki filmi zamanında anlayamadılar ve kenarda kaldı. Olacak şey değil. Huston mükemmel bir dille, Amerikan rüyasının lime lime ettiği bir dünyaya kapıları aralıyor. Biri 'loser', öteki saf ve umutlu iki adam, para uğruna boks dünyasında karşılaşacak, hayatın sert ve zalim rüzgârı tarafından yapraklar gibi savrulacaklardır. Gencecik bir Jeff Bridges ve Stacy Keach, ölümsüz bir öykü.

Wanted (D Home)
Film:
* * * Ekstralar: * *
Çinli John Woo gibi Rus Timur Bekmambetov da hızla Hollywood'a transfer edildi ve bol yıldızlı, sıkı bir 'action' filmiyle karşımızda.
Kahramanımız kendi halinde, çekingen, hastalık hastası bir muhasebeci. Wesley adlı ürkek arkadaşı herkes kazıklıyor. Dertlendiği bir gün, Cross adlı bir tetikçiden zor kurtulur. Onu kurtaran Fox (Angelina Jolie) eğitmek üzere 'Kardeşlik' örgütüne götürür. Örgüt şefi Sloan, Wesley'e babasının Sloan tarafından öldürüldüğünü söyler. Ama Wesley bir şeylerden kuşkulanmaktadır. Neyse... Bol hareket ve kanla süslenmiş, öylesine bir 'action' işte.

Married Life / Aşk Kurbanları
Film:
* * * Ekstralar: *
Filmin başarısı, sanki II. Dünya Savaşı sonrasında yapılmış havasını iliklerine kadar taşımasında. Harry ile Pat dışarıdan mutlu görünen bir çift. Ama Harry bir gün yakın dostu, çapkın Richard'a Kay adlı bir genç sarışına âşık olduğunu ve karısını öldürmeyi planladığını anlatır.
Buradan itibaren Hitchcock diyarındayız. Richard da Kay'ı gözüne kestirmiştir ve işler karışacaktır. Evliliğin düşkırıklığı ve tatlı yanlarını anlatan, senaryosu gayet sağlam bir film.
Haberin fotoğrafları