kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

dvd ekranı

Yavuz Baydar
27.11.2008
The Mist / Öldüren Sis(Sony BMG)
Film:
* * * Ekstralar: * * * * *
Stephen King, soyadına yakışır şekilde, 'korku ve ürperti filmlerinin kralı'. Her ne kadar Shawshank Redemption ve Green Mile ayrı bir yerde dursa da benim için, bu film de içimi ısıttı. Kasaba sakini David gece vakti arka bahçeye hızla yayılan sisi fark eder. Oğlunu alıp markete gittiğinde orada kalabalık bir müşteri topluluğu bulur. Sis acaba zehirli gaz mıdır? Sis içinde yaratıklar gördüğünü anlatan David'e kimse inanmaz. Her kafadan bir ses çıkacaktır artık. Küçük oğlu "Acaba dışarısı mı daha tehlikeli içerisi mi?" diye düşünecektir. Hem alaycı, hem de özel ürperti efektleriyle dolu, sarsıcı bir finalle iz bırakan filmi beğendim.

The Planets / Gezegenler (Tiglon)
Dizi:
* * * * * Ekstralar: * *
Yedi saate yakın süreli bu muhteşem BBC kutusu, Tiglon'un yayınladığı öteki BBC dizileri gibi, birer ansiklopedi değerinde. 50'şer dakikalık sekiz bölümde, Merkür-Plüton arasında (her ne kadar sonuncusu küme düştüyse de!) mükemmel animasyon ve bilgisayar efektleri eşliğinde güneş sisteminin doğuşu ve insanlığın bugüne dek elde ettiği tüm bulgular var. Rafınızda yerini almalı.

Lonely Hearts / Yalnız Kalpler (D Home)
Film:
* * * * Ekstralar: *
1940'ların gerçek cinayet öyküsü hoş bir 'neo-noir' olarak huzurlarımızda. Martha Beck ve Raymond Rodriguez, kurbanlarını yalnız yaşayan kadınlar arasından, yerel gazetelere verdikleri ilanlarla seçen, acımasız bir çift. New York'tann Michigan'a kadar öldüre öldüre giden, seks ve şiddet tutkunları, Long Island'lı iki dedektifin kancasına takılınca büyük kovalama başlar. Dedesi bu iki dedektiften biri olan yönetmen Todd Robinson, klasik 'noir'lara göndermelerle dolu yapıtının gücünü öykü kadar Salma Hayek, John Travolta ve James 'Soprano' Gandolfini'ye de borçlu.

La Zona / Yasak Bölge(A&E Film)
Film:
* * * * Ekstralar: * * *
Genç yönetmen Rodrigo Pla'dan allak bullak edici bir Mexico City hikayesi. Burada -pek çok Latin Amerika şehri gibi- zenginler sımsıkı korunan, dışa tamamen kapalı sitelerde yaşamaktadır. Güvenlik, korumalar, kameralar vs. Genç Alejandro da ailesiyle buradadır. Gecenin bir vakti bir grup küçük hırsız siteye girmeyi başarır. Ama fark edilirler. Bunlardan biri, Miguel, korku içinde Alejandro'nun evine sığınır. İki gencin karşılaşması zengin çocuğu Alejandro'nun tüm dünyasını sorgulamasına yol açacaktır. Ödüller toplayan film, herkesi günümüz kentlerinin korkunç gerçeğiyle hesaplaşmaya götürüyor.
Haberin fotoğrafları