kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Çocuklara özel bir AVM

İLKNUR K.AKMAN
15.01.2009
Türkiye'nin çocuklar için ilk alışveriş merkezi İstanbul Etiler'de açıldı. Siz alışveriş yaparken, çocuğunuz hobi atölyesinde heykel yapmayı öğrenebilir veya yaşıtlarıyla spor salonunda çocuk jimnastiği yapabilir..
Büyüdükçe ilgilerini çekecek şeyler bulmak, eğlendirmek de zor oluyor onları.
Örneğin kızım Ayşekiraz daha sekiz aylık ama dış dünyaya olan ilgisi ve dikkati öyle arttı ki, ona yaptığımız 'agucuk gugucuk'larla vakit geçirmek istemiyor artık. Çocukların her gün yeni bir şeyler öğrenip size taleplerle geldiğini düşünürseniz, anne babaların işi gerçekten zor. Çalışan bir ebeveynseniz, hadi hafta içini atlattınız diyelim ama hafta sonunda sizi yeni dünyalara açılmak için parıldayan gözlerle bekleyen çocuğunuzu mutlaka bir yerlere götürmek zorundasınız. Hadi yazın parklarda, bahçelerde koşup oynadınız ama soğuk kış günlerinde alternatifleriniz iyice sınırlı. Bir bakıyorsunuz ki, beraber hem eğlenip, hem öğrenip, hem alışveriş yapıp, hem de dinleneceğiniz yer yok koca İstanbul'da! Ama müjdemi isterim, bugünden itibaren listenizin başına, yepyeni bir yeri ekleyebilirsiniz. Aslında bir alışveriş değil, yaşam merkezi burası. Adı, Mohini.
Etiler'de eski Mayadrom Up Town binasının yerine açılan bu merkez, ailelerin çocuklarıyla ilgili tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik tasarlanmış. İçinde 0-12 yaş grubu için giyecekten yiyeceğe, kitaptan oyuncağa, mobilyadan dekoratif eşyalara, hobi ve eğitim atölyelerinden çocuk spor kulübüne her şeyi bulmak mümkün. Çocuk sineması, tiyatrosu ve serbest oyun alanları da cabası.

SİZ KAHVENİZİ İÇİN, O OYNASIN

Diyelim bir hafta sonunda siz mağazalara göz atıp çocuğunuza birkaç şey satın almak istiyorsunuz. Ama onun canı sıkılacak... Buraya geldiğinizde bırakıyorsunuz alt kattaki hobi veya eğitim atölyelerinden birine, o mutlu siz mutlu. Yaşına göre ister lego yapsın, isterse heykel. Ya da siz restoranında eşinizle sakin sakin bir şeyler yiyip içerken o kendi yaşıtlarıyla spor salonunda çocuk jimnastiği yapabilir.
Tüm bunları yaparken konusunun uzmanı eğitimli kişiler ilgileniyor çocuklarla. Herhangi bir kaza ya da sağlık problemi mi oldu, çocuk doktoru da yanı başınızda.
Bir buçuk yıl önce hayata geçirilmesine karar verilen bu projenin başında merkezin Genel Müdürü Ebru Halefoğlu var. Kendisinin de küçük yaşta bir çocuğu olan Halefoğlu, çevresindeki çocuk sahibi arkadaşlarını da dinleyerek soyunmuş bu işe. Mohini'nin ortaya çıkışını, "Alışılmamış bir sevgi hikâyesi," olarak adlandırıyor Halefoğlu ve "Burası sadece ve sadece çocuk yeridir," diyor, "Öyle anne babalar için mağaza, kuaför salonu vesaire olsun istemedik. Her şey çocuklar için düşünüldü burada!" Çocuklara özel sergiler, müzik dinletileri, resim, şiir ve hikâye yarışmaları da olacak. Gerçekleşecek çeşitli projeler sayesinde çocuklara sosyal sorumluluk bilinci aşılanmaya çalışılacak.
Bu arada her ne kadar burada annebabalar için bir şey yok denilse de, anne adayları bunun dışında kalıyor. Hamile giyim-iç giyim butikleri de var merkezde.
Ayrıca hamileler için yoga kursları olacak.
Mekânın tasarımı iç mimarlar Yalın Tan ile Jeyan Ülkü tarafından yapılmış. İçeriye girdiklerinde çocukların yüzlerini güldürecek renkli, keyifli ve aydınlık bir yer olmasına özen göstermişler Mohini'nin. Bu, tüm mağaza vitrinlerine ve iç dekorasyona da yansımış. İnsan annebaba olunca "Ya çocuğum vitrin camına çarpar da kaşını gözünü yararsa?" gibi düşüncelere kapılabiliyor. Burada hemen söze giriyor Halefoğlu: "Benim oğlum bunu birkaç kez yaşadığı için tecrübe sahibiyim bu konuda. O yüzden vitrinle cam arasına bariyer koydurduk. Zeminler bile özel bir malzemeyle kaplandı." Ayrıntılı bilgi için: (0212) 352 31 36
Haberin fotoğrafları