kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Nur Toktay’ın şapka ve tokaları ilk Amerika’da fark edilmiş.

Kuşlu taçlar, kelebekli tokalar

Figen Yanık
15.01.2009
Yarattığı rengârenk saç aksesuarlarını Eda Taşpınar'dan Nil Karaibrahimgil'e kadar pek çok 'cesur' ünlünün kullandığı Nur Toktay, "Başkası için değil, kendiniz için fark yaratın,'' diyor..
Moda dünyasının yakından tanıdığı renkli isimlerden biri Nur Toktay... Beş yıldır moda çekimlerinde makyöz olarak çalışıyor ve fotomodelleri birkaç dakikada sanki yeniden yaratıyor. Zamanla fotoğraf sırasında sadece makyajın kendisini tatmin etmediğini, tamamlayıcı unsurlara ihtiyaç olduğunu fark eden Toktay, modelleri daha da dikkat çekici yapabilmek için neler yapabileceğini düşünmüş. Ve böylece birbirinden renkli saç aksesuarının yaratımına başlamış: "İki yıl önce Amerika'da Los Angeles'ta makyaj üzerine katıldığım bir eğitimde, fotoğraf çekimleri sırasında sadece makyajın beni tatmin etmediğini fark ettim. Zaten yıllardır deneyimli olduğum için bir moda çekiminin nasıl olması gerektiğini çok iyi biliyordum. Sadece yüze odaklanmak için saça da bir şeyler yapmam gerektiğini anladım. Saç aksesuarlarım da böyle ortaya çıktı ve çok beğenildi. İlk orada fark edilmiş oldum.'' Türkiye'ye döndükten sonra da özellikle yurtdışından getirttiği malzemelerle çalışan Toktay'ın hepsi kendi tasarımı olan ve atölyesinde ürettiği; kuşlu, kelebekli, tüylü taç, toka, şapka süsleri ve gelinlere yönelik aksesuarlar kısa sürede kadar büyük ilgi görmüş ki Tuba Ünsal'dan Eda Taşpınar'a, Ece Sükan'dan Nil Karaibrahimgil'e kadar pek çok ünlü isim kullanır olmuş: "Nil Karaibrahimgil, tüylü, yağ yeşili bir şapkamı takıyor. Kuşlu aksesuarlara da çok meraklı. Tuba Ünsal, tüylüleri seviyor. Siren Ertan'ın geçen kış 'Gold' temalı defilesinde kullandığı aksesuarları da ben yaptım.'' Kadınların saçlarına taktıkları toka, şapka ya da bantlarla kişiliklerindeki farklılıkları ortaya koyduklarını söyleyen Toktay, "Sadece gelinlik ya da parti kıyafetlerini değil, çok sade bir günlük giysiyi bile renkli bir detayla farklı yapabilirsiniz. Önemli olan sıradanlığın dışına çıkabilmek... İlk başlarda ben ne takarsam, o satılıyordu. İnsanlar başkalarında görüp, sonra kendileri cesaret edebiliyor. Arkadaşlarının eleştirilerinden çok etkileniyorlar. Ama kendine güvenen herkes, her şeyi kullanabilir. Aslında önemli olan ilk olabilmek, farkı yaratabilmek. Zaten bence de her kadının farklı aksesuarları olmalı," diyor. Çok sade bir şapkaya, hatta bir hasır şapkaya bile takılan değişik bir aksesuarın dikkatleri üzerinize çekebileceğini söyleyen Toktay, "Başkaları tarafından fark edilmek için değil, kendiniz için farklı olmaya çalışmalısınız...
Çok basit, düz bir kıyafetin üzerine takacağınız bir aksesuar bile fark yaratıp, sizi mutlu edebilir,'' diyor.
Nur Toktay'ın saç aksesuarlarının satışı online www.nurtoktay.com'dan ya da İstanbul'da Monreve, Ece Sükan Vintage, Çukurcuma'da Kristian Evian, İzmir'de de Aliye'de yapılıyor.
Haberin fotoğrafları