kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Dante 01 / (Tiglon)

dvd ekranı

YAVUZ BAYDAR
25.12.2008
Dante 01 / (Tiglon)
Film:
* * Ekstralar: * *
Fransız yönetmen Marc Caro bu filmiyle beklentiler yaratmıştı.
Çünkü görsel açıdan nefes kesen Delikatessen ve Kayıp Çocuklar Şehri'nde imzası vardı.
Gelgelelim bu 'bilim-korku filmi' her ne kadar zekâya hitap etme iddiasında ise de bir şeyler eksik. Dante 01 adlı 'uzay cezaevi', iflah olmaz suçlular için nano teknolojik deney laboratuvarıdır. Üsse yeni bir mahkûm getirilir, Saint George adlı bu kişi, uzayda yaratıklarla yaşanan çatışmadan sağ kurtulmuştur ama hiç de tekin değildir. Gerisi biraz Alien biraz da Event Horizon... Öykü zayıf, süre kısa ve yeterli heyecan oluşmamış.

Mamma Mia / (D Home)
Film: * * *
Ekstralar: * * * * *
Ergenlik ve gençliğini ABBA'nın dayanılmaz, direnilmez, vazgeçilmez müziği eşliğinde yaşayanlar için iyi bir fırsat. Yönetmen Phyllida Lloyd ilk filmi olması nedeniyle midir nedir, her bir oyuncuyu grotesk oyunlara yöneltmiş. Danslar da hayli abartılı olmuş. Ama hikâye tatlı: Sophie, düğününe hiç tanımadığı babasını da davet etmek ister. Bir Ege adasında otel işleten annesi Donna'nın günlüğünden, tanımadığı babasının üç erkekten biri olduğuna emindir.
Üçünü de çağırınca işler darmadağın olacak, ama ABBA'nın enfes besteleri sayesinde herkes muradına erip kerevetine çıkacaktır.

The Boxer/ Boksör (Sony BMG)
Film:
* * *
Yeni kuşakların şimdilerde Prison Break dizisiyle tanıdığı Stacy Keach, film aleminin kadersiz kabiliyetleri arasında yer alır. Nick Nolte gibi o da içki ve uyuşturucu dertleriyle boğuşmuş, kariyeri kırılmıştır. Fat City gibi bu filmde de onu boksör olarak görüyoruz. 'Arıza' bir genç olarak hapis yatıp çıkan Ben, geleceğini boksta bulmaya karar verir. Ama bu arayışı karşısına Kevin gibi bir acımasız rakip çıkaracak, aralarındaki çekişme kan davasına dönüşecektir. Orta halli bir dram.

Cashmere Mafia Season 1 / (Tiglon)
Dizi:
* * * Ekstralar: * *
Sex and the City'nin ardından New Yorklu kadın 'quartet' dizisi yapma fikrine bu öncülük etmişti. Ama bunda 'city' var da, pek 'sex' yok. Kahramaniçemiz bir magazin editörü olan Mia. Tabii kariyer yarışını sadece kadın arkadaşları bir nebze kesebiliyor. Diğer üçü de hırs abidesi: CEO'lar Juliette ve Zoe ile aşkı bir başka kadında bulan Caitlin. Dizi yine bir defile gibi ama temalar başlangıç episodlarında zayıf. Dört kadını mükemmel daire peşinde, çoluk çocukla bunca iş arasında görüşürken, mutlu olmak yerine görünmeye çalışırken, nevrozlarıyla tanıyoruz.
Maalesef bu dizi biraz toparlanırken kesildi gitti. Bu haliyle de değer.
Haberin fotoğrafları