kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sinemalarda bu hafta

Giriş Saati : 23.01.2009 09:47
Güncelleme : 23.01.2009 20:30
Yeni Haber
Tomris Giritlioğlu'nun son filmi Güz Sancısı, 6-7 Eylül olaylarının gölgesinde yaşanan bir aşk hikâyesini anlatıyor. Milliyetçi bir toprak ağasının oğlu Behçet ile Rum Elena, Türk siyasi hayatının ağır yükünü taşımak zorunda kalıyor. Gösterime giren diğer yerli yapım olan Pandora'nın Kutusu, Karadeniz'de yaşayan annelerinin kaybolması üzerine yola düşen üç kardeşi anlatıyor. Haftanın diğer filmleri ise Largo Winch, Despero ve Mürekkep Yürek..


* Gösterimdeki filmlerin fragmanlarını izlemek ve filmlerle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için TIKLAYIN

Güz Sancısı

Tür: Dram
Yönetmen: Tomris Giritlioğlu
Oyuncular: Murat Yıldırım, Beren Saat, Okan Yalabık, Belçin Bilgin Erdoğan.

1955 yılında geçen filmde milliyetçi bir toprak ağasının oğlu olan Behçet, karşı komşusu Rum Elena'ya âşık olur ve 6-7 Eylül olaylarının panoramasında duygularıyla ve siyasi fikirleriyle bir iç hesaplaşmaya girişir. Türk siyasi hayatının ağır yükünü sırtlarında taşımak zorunda kalan bu iki sevgili, aşkın topraklarında 'aynı', yaşadıkları ülkenin topraklarında 'farklı' taraflardadır.

Pandora'nın Kutusu

Tür: Dram
Yönetmen: Yeşim Ustaoğlu
Oyuncular: Tsilla Chelton, Derya Alabora, Övül Avkıran, Onur Ünsal.

İstanbul'un farklı bölgelerınde yaşayan, her biri diğerinden farklı sorunun içinde sıkışıp kalmış, tam anlamıyla orta yaş ve sınıfa mensup üç kardeş, bir gün doğup büyüdükleri Batı Karadeniz'in dağlarında bir yerlerde olan köylerinden gelen bir telefon ile bir araya gelir. Yaşlı anneleri Nusret Hanım kaybolmuştur.

Largo Winch

Tür: Macera
Yönetmen: Jerome Salle
Oyuncular: Tomer Sisley, Kristin Scott Thomas, Miki Manojlovic, Melanie Thierry

İş adamı Nerio Winch ölünce, şirketinde iktidar savaşı başlar. Yönetim kurulu üyeleri eski patronlarının herkesten gizlediği Largo adında bir oğlu olduğunu öğrenince şaşırırlar. Maceraperest, isyankâr ve savaşçı bir ruha sahip Largo, tehlikeli bir yaşam sürmektedir. Babasının öldüğünü öğrenince, şirketin kontrolünü ele geçirmek için amansız bir mücadeleye girişir.

Mürekkep Yürek

Tür: Fantastik
Yönetmen: Iain Softley
Oyuncular: Brendan Fraser, Paul Bettany, Helen Mirren, Eliza Hope Bennett

12 yaşındaki Meggie, tıpkı babası Mortimer gibi bir kitap kurdudur. İkisinin de yüksek sesle kitap okudukları zaman, kitapta yazanları canlandırıp gerçek dünyaya getirme yeteneği vardır.

Despero

Tür: Animasyon
Yönetmen: Sam Fell, Gary Ross, Rob Stevenhagen
Seslendirenler: Robbie Coltrane, Claran Hinds, Dustin Hoffman, Kevin Kline.

Dor krallığında insanlar keyifli bir hayat sürüyordu. Ama meydana gelen bir kaza Kralın kalbini kırarken Prenses Pea'yı acılara boğdu, halkı umutsuzluğa sürükledi. Cesur fare Despero doğana kadar da böyle gitti.