kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Finike ve Demre'de hortum

Giriş Saati : 23.01.2009 17:14
Güncelleme : 23.01.2009 20:30
Yeni Haber
Antalya'nın Demre ve Finike ilçelerinde meydana gelen hortum tarım alanlarında zarara neden oldu.

Demre'ye bağlı Beymelek beldesi, Beymelek Dalyanı kıyısındaki İskele Mahallesi'nde saat 14.30 sıralarında hortum meydana geldi. Yaklaşık 75 metre genişliğinde ve 600 metre uzunluğunda bir alanda etkili olan hortum plastik seraları kullanılmaz hale getirdi, bazı cam seraların camlarını kırdı. Hortum yüzünden bazı ağaçlar devrildi, telefon ve elektrik telleri koptu. Tellerin kopması nedeniyle Demre ve Beymelek beldesine elektrik verilemiyor.

Bu arada, hortumun yukarıya kaldırdığı bir taşın kafasına düşmesiyle Mustafa Sarıkuş adlı bir vatandaş başından yaralandı. Hortum anında Bahriye Kıtılı adlı genç kız da şok geçirerek hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, hortumun yaklaşık 100 dekar serada hasara yol açtığını belirterek, üreticilerin, ürünlerini soğuk ve şiddetli yağıştan korumak amacıyla, kırılan camların yerine plastik örtü örtmeye ve yıkılan seralarını onarmaya çalıştıklarını bildirdiler.

SAHİLKENT'TE DE ETKİLİ OLDU


Bu arada, Finike'nin Sahilkent beldesinde meydana gelen hortum da çok sayıda plastik ve cam serada hasara sebep oldu. Hortum nedeniyle, bazı evlerin pencere camları da kırıldı.

Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri, bölgede hasar tespit çalışmalarına başladıklarını, hortumun 25-30 dekar serada hasara yol açtığının sanıldığını, hasar tespit çalışmalarının 2-3 gün sürebileceğini söylediler.

MARMARİS'TE TOZ BULUTU ETKİLİ OLUYOR

Muğla'nın Marmaris ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan fırtınanın ardından gökyüzü toz bulutuyla kaplandı.

Marmaris Meteoroloji Müdürü Ahmet Levent, Afrika üzerinde etkili olan hortumlar ve kuvvetli rüzgarla atmosferin üst tabakasına taşınan tozların Marmaris'e kadar ulaştığını bildirdi.

İlçede sabah saatlerinde etkili olan fırtınanın ardından gökyüzünün toz bulutuyla kaplandığını belirten Levent, ''Kuzey yarım kürede sistemlerin hareket şekli batıdan doğuya veya güneybatıdan kuzeydoğuya doğru oluyor. Bu toz bulutları bu bölgelere kadar taşınabiliyor'' dedi. Bu arada, vatandaşlar, toz bulutunu kamerayla görüntülemeye çalıştı. Toz bulutu nedeniyle ilçede görüş mesafesi düştü.

(AA)