kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Güneşi Gördüm"ün afişini sen belirle!

Giriş Saati : 23.01.2009 17:35
Güncelleme : 23.01.2009 20:30
Yeni Haber
Mahsun Kırmızıgül'ün ''Güneşi Gördüm'' adlı ikinci filminin afişini sinemaseverler belirleyecek.

İlk filmi ''Beyaz Melek'' ile izlenme rekorları kıran Mahsun Kırmızıgül'ün ikinci kez kamera arkasına geçtiği ''Güneşi Gördüm'', 12 Martta vizyona girecek. Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini de üstlendiği filmin afişlerini Emrah Yücel tasarladı. Sinemaseverler hazırlanan 35 afiş tasarımı ''www.gunesigordum.com'' internet adresi üzerinden oylayarak 10'a indirecek. Yapım şirketi ise oylamaya göre kararını verecek.

''Güneşi Gördüm'' filminde, Ali Sürmeli, Ali Tutal, Alper Kul, Altan Erkekli, Buğra Gülsoy, Cemal Toktaş, Cezmi Baskın, Cihat Tamer, Demet Evgar, Deniz Oral, Emre Kınay, Erol Demiröz, Erol Günaydın, Gülhan Tekin, Hande Subaşı, Itır Esen, Kamil Sönmez, Macit Sonkan, Mahsun Kırmızıgül, Menderes Samancılar, Murat Ünalmış, Nurseli İdiz, Sarp Apak, Cem Aksakal, Şerif Sezer, Yıldız Kültür, Yiğit Özşener, Zafer Ergin ve çocuk oyuncular Serhat Çağlayan, Aleyna Kala, Aslıhan Kapanşahin, Cansu Aktay ve Tuğse Gökhan rol aldı.

Filmin çekimleri Türkiye, Danimarka, Norveç, İsveç, Bulgaristan ve Yunanistan'da yapıldı. Mahsun Kırmızıgül'ün 5 ayda oluşturduğu oyuncuların tipleri ve karakter analizleri önceden çalışıldı. Oyuncuların ve figürasyonun giymesi için 3 bin 600 parça kostüm hazırlandı. Filmin sanat grubu, çekimlerden 4 ay önce kostüm ve saç-makyaj çalışmalarına başladı. Filmde yerli ve yabancı toplam 2 bin figürasyon kullanıldı.

Yapımcılığını Murat Tokat'ın üstlendiği ve çeşitli sosyal kategorideki çocukların dramını konu alan filmde, 6 çocuk üzerinden yola çıkılarak Türkiye'de zorda kalan milyonlarca çocuğun sessiz çığlıkları yansıtılacak. Tüm olumsuzluklara rağmen umut kapısını hep açık tutan filmin kahramanları, gerçek hikayelerden yola çıkarak sinema perdesinde hayat bulacak.

(AA)