kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eğitime yüzde yüz "zorunlu" destek

Giriş Saati : 21.01.2009 12:16
Güncelleme : 21.01.2009 18:52
Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığı'nın, eğitim alanına yapılacak yatırımlarda özel sektör ve yurttaşların da gönüllülük esasıyla katılımının sağlanması amacıyla başlattığı "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası "zorunlu" oldu. İstanbul'da Küçükçekmece Kaymakamlığı, kendisine bağlı tüm okullara bir yazı göndererek, her okulun "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası kapsamında 1 Şubat'a kadar 750'şer TL ödeme yapmasını emretti.

Son yıllarda eğitim alanında uygulamalarda yapılan değişiklikler nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimi paralı hale getirmekle ve ticarileştirmekle eleştirilirken; işadamlarının, vergi muafiyetiyle teşvik edilerek eğitime desteğinin sağlandığı "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyasında okullardan zorla para alınmaya başlandı.

"İLÇEMİZİN FARKINI GÖSTERELİM, 750 TL YATIRIN"

Küçükçekmce Kaymakamlığı, kendisine bağlı bulunan tüm okullara bir yazı gönderdi. Yazıda, İstanbul'da ilçe öğrenci meclislerinin "Eğitime Yüzde Yüz Destek" kampanyasına katkı yapmak amacıyla toplanan paraların yeterli olmadığı belirtilerek, "İlçemizin diğer ilçelerden farkının ortaya konulabilmesi, İstanbul geneli ortalamasına ulaşılabilmesi amacıyla 1 Şubat 2009 tarihine kadar okulunuz adına 750 TL "bağış' miktarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü hesabına yatırılması" ifadesi kullanıldı.

EĞİTİM-İŞ: "ÖĞRENCİ MÜŞTERİYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli ise, okulların elektrik, su, telefon, yakıt giderlerinin okul aile birlikleri tarafından karşılandığını söyleyerek, gönüllülük esasına dayanan Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyasına katılımın Valiler ve Kaymakamlar tarafından zorunlu bağış kampanyasına hatta yarış kampanyasına dönüştürüldüğünü kaydetti. Anayasa'ya göre devlet okullarının parasız olduğunu anımsatan Adıbelli, "Devleti yönetenler Anayasaya aykırı iş görmeye devam etmektedirler. Eğitim kurumları birer "ticarethaneye', okul müdürleri "tüccara', öğretmenler "tahsildara', öğrenci ve velisi, "müşteri' durumuna düşürülmüştür. Para veremeyen öğrenciler rencide edilmekte, bu durum psikolojileri üzerinde de ağır etkilere neden olmaktadır. Okullarda toplanan paraların devamsızlık nedeni haline geldiği, para veremeyen kimi öğrencilerin dersi astığı da bilinmektedir. Bir an önce bu yanlıştan dönülmeli, bu uygulayamaya son verilmelidir" dedi.

ANKA