kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Salonda panelistlerden söz alan üreticiler, tekstil firmalarının aynı salonda toparlanmasına işaret ederek, "Eğer bu kadar firma aynı salonda bir araya geliyorsa hakikaten iş yoktur" esprisi yaptı.

Yabancılar krize Anadolu'da üretimle meydan okuyacak

EKONOMİ
20.01.2009
Gıdadan hazırgiyime kadar Türkiye'den ürün alımı yapan dış alım ofisleri rotayı Anadolu'ya çevirdi. Yabancı firmalar Anadolu'da üretip krize meydan okuyacaklar..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yabancılar krize Anadolu'da üretimle meydan okuyacak
Giyimden gıdaya kadar Türkiye'den ürün alan dış alım ofisleri İstanbul'da Türkiye Giyim Sanayicilerinin düzenlediği organizasyonda biraraya geldi. Katılımcıların ortak noktası ise Anadolu'da üretim yaparak krize meydan okumaktaki kararlılıkları oldu. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ahmet Nakkaş ise açılışta yaptığı konuşmada "Krizden en az etkilenen sektörlerin başında tekstil ve hazırgiyim geliyor, çünkü biz 3 yıldır bu sıkıntıları yaşıyoruz. Krizle birlikte sektörde yüzde 25 - 30 tasfiye olur" dedi. İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise yılı ihracat kaybıyla kapatan dört sektörden biri olduklarını belirterek, "Aylık bazda yüzde 30'ları bulan daralma yaşadık. Doğru yönlendirmelere ihtiyacımız var" dedi.

* CENK YERLİKAYA/VARNER Türkiye'den 9 milyon 250 bin adet alım yapıyoruz. 2009 baharında piyasada açılma olmasını bekliyoruz. Bu dönemde Türkiye'de vazgeçilmez tek yön Anadolu. Hükümetten gerekli desteği alırsak alım hacimlerimizi de çok ciddi bir oranda artırırız.

* KAYA ÖZGÜL/MİNO TEKSTİL Bu dönemde mevcut kapasiteden taviz vermeden, eleman çıkarmadan, savaşa hazır olmalıyız. Herkes alım bütçelerini azaltmaya çalışıyor. Kriz yönetimi hiç yaşamamış insalara mal sataya çalışıyoruz. İşimiz daha zor.

* GÜLAY TAŞKIRAN/GERRY WEBER Türkiye'den her yıl 6 milyon adet alım yapıyoruz. Bu yıl yüzde 20 büyüyeceğiz. Tasarıma ağırlık veren imalatçılarla çalışıp üretimi Anadolu'ya kaydıracağız.

* AYLİN ÇETİNDAĞ/BESTSELLER Firmanın yaptığı alımın yüzde 25'i Türkiye'den. Buna rağmen Türkiye'den 43 milyon adet ürün aldık. Danimarka'dan sonra en büyük alım ofisi olup alımın tamamını Türkiye'den yapmayı hedefliyoruz.

* SİNAN ILGAZ/GALATEA SOURCING Kriz öncesi siparişlerden dolayı 2009'un ilk dönemini yüzde 10 artışla kapadık. 1-2 ay içinde GAP bölgesinde ofis açıp üretime başlayacağız.

* ESRA ERCAN TAŞÖREN/TESCO 2008'in ilk yarısı iyi performans sergiledik. 3. çeyrekte durgunluk yaşadık. 2009'da büyüme öngörüyoruz. Büyümezsek ofisi kapatırız.