kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

20.01.2009
Ekmek artık vincin tepesinde
Vinç sektörü bin 500 ile 5 bin TL arasında maaşla çalışacak operatör bulmakta sorun yaşıyor. Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği Başkanı Rızanur Meral, vinç sektörünün ticaret hacminin yaklaşık 2 milyar dolar civarında olduğunu söyledi. "Eğitim sisteminde bugüne kadar yapılan yanlışlıklar nedeniyle iş makineleri ve vinç sektöründe kalifiye eleman bulamıyoruz" diyen Meral, "Kriz öncesi en düşük maaş 2 bin TL civarındaydı. Bir tarafta iş var, diğer tarafta iyice hissedilen işsizlik sorunu, ama ikisini bir araya getirmek mümkün olmuyor " diye konuştu.

Satılık otel arayanlar bulamamaktan dertli
Küresel krizin etkisi İstanbul'da da kendini gösterdi. TUROB Başkanı Timur Bayındır, "Önümüzde 1.5 aylık kötü bir süreç var. Ancak Mart 15'ten sonra toparlanma olabilir " dedi. Son dönemde kamuoyuna yansıyan 'İstanbul'da çok sayıda satılık otel var' açıklamalarını da değerlendiren Bayındır, " Charm Palace adında Paris, Nice gibi şehirlerde çok sayıda oteli olan Suriyeli dostum Ghassan Aidi benden yatırım yapmak için 5 yıldızlı otel istedi arıyoruz, bulamıyoruz. Aynı şekilde easyjet'in patronu da otel açmak için arayışta ama alacak otel bulamıyoruz, varsa söylesinler" dedi.

Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz
Uluslararası sigorta şirketi olan ve Türkiye'de bireysel emeklilik alanında faaliyet gösteren Aegon Grup Üst Yöneticisi (CEO) Alex Wynaendts, kriz ortamında yeni bir tahsis yapmayacaklarını, müşterilerine verdikleri sözleri yerine getirmeye çalışacaklarını bildirdi. Ceylan Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Wynaendts, Aegon'un 25. yılını kutlayan, uluslararası bir şirket olduğunu belirtti. Tüm dünyada 40 milyondan fazla müşteriye hizmet verdiklerini, 32 bin personellerinin olduğunu ve 20'den fazla ülkede faaliyet gösterdiklerini belirten Wynaendts, "Yeniden bir tahsis yapmayacağız. Önümüzü görene kadar özel bir tampon oluşturarak, müşterilerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışacağız'' diye konuştu.

Allianz yola yalnız devam ediyor
Alman sigortacılık devi Allianz, daha önce Koç Grubu ile ortak yürüttüğü sigortacılık faaliyetlerini artık kendi markasıyla sürdürecek. Allianz'ın Türkiye CEO'su George D. Sartorel, Allianz'ın 1 milyar liranın üzerinde prim üretimi elde ederek, Türkiye'de sigorta ve emeklilik şirketleri arasında üçüncü sıraya yerleştiğini açıkladı. Allianz Türkiye olarak bu yıl müşteri sayılarını yüzde 6 oranında artıracaklarını kaydeden Sartorel, "Önceliğimiz organik bir büyüme trendi, aktif şekilde satın almalarla ilgilenmiyoruz" dedi. Geçen yıl beklentilerinin üzerinde kâr ettiklerini söyleyen Sartorel, "Aynı başarıyı tekrarlamak istiyoruz" dedi.