kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bilgisayar korsanlarından korunmanın tek yolu...

Giriş Saati : 09.01.2009 13:53
Güncelleme : 09.01.2009 14:28
Bilgisayar korsanlarının eski bilgisayarların sabit sürücülerinden bilgi çalmalarını önlemenin tek yolunun, bunları tamamen imha etmek olduğu ortaya çıktı...
Computing dergisi tarafından yapılan bir araştırmada, online satış sitesi eBay'den satın alınan 8 eski bilgisayardan 22 bin silinmiş dosya bulundu.

Ücretsiz bir yazılım sayesinde dosyaların silinmesine rağmen yeniden bulunabilmesinin, kullanıcıların dosyaları tamamen silerken bir kez daha düşünmeleri gerektiğini gösterdiğini belirten bilgisayar güvenliği uzmanları, sabit sürücüleri tamamen imha etme önerisinde bulunuyorlar.

Bilgisayar korsanlarının internet müzayedeleri veya çöplükten aldıkları bilgisayarların sabit sürücülerini, kullanıcıların önemli bilgilerini elde etmek için kullandıklarını belirten uzmanlar, dosyaları ve bilgileri tamamen silmek için bazı programlar bulunsa da bunun tek çözüm olmadığının altını çiziyorlar.

Computing dergisine göre, önemli bilgileri bilgisayar korsanlarından "saklamanın" yegane çözümü tam bir imha; bunun için de bir "çekiç" kullanılması öneriliyor.

Sabit sürücüyü bir çekiçle parçalamanın bile verilerin sonu anlamına gelmeyebileceğini, sabit sürücü plakası fiziksel olarak hasar görse bile, pahalı ve sofistike yöntemlerle silinen bilginin yeniden bulunabileceğini belirten uzmanlar, ancak kredi kartı bilgisinin internette 10-15 dolara satıldığı bir ortamda kötü niyetli kişilerin böyle pahalı ve zor yöntemlere başvurmasının gereksiz olduğuna işaret ediyorlar.

AA