kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hedef tasarruf

Giriş Saati : 02.01.2009 15:13
Yenilenen modellerin izlediği yollar geleceği de aydınlatıyor. Neredeyse tüm otomobiller aşırı beslemeli küçük hacimli motorlara ve sınıfından beklenmeyecek ekipmanlara sahip...
Küçük ve kompakt sınıfta boyutlar ve donanım seçenekleri gün geçtikçe gelişerek üzerindeki ilgiyi arttırmayı başarıyor. 2009 yılının küçük sınıftaki en önemli yeniliği eylül ayında tanıtacağı VW Polo. Kardeş şirket Seat'ın 2008'de yenilediği Ibiza ile aynı platformu kullanan Polo, Golf'ü andıran iç mekana ve tasarıma sahip. Sınıfının en sportif araçlarından Alfa Romeo 149 da yılın yenilenen otomobilleri arasında. Türkiye'nin en çok talep edilen otomobili olan Renault Megane'nın hatchback ve coupe karoserleri Paris'te tanıtılmıştı ve nisan ayında Türkiye'ye gelecek. Yeni sedan karoser seçeneği ise kasım ayında dünya ve Türkiye yolları ile buluşacak.

Orta ve orta üst sınıfın en önemli yeniliği yeni Mercedes E Serisi. Eski neslinden daha dikkat çekici bir tasarıma sahip olan yeni E Serisi, C Serisi ile S Serisi karışımı bir tasarıma sahip olacak. Elektronik ağında önemli yenilikler yapılan E Serisi Mart ayında dünyada ve Türkiye'de satışa sunulacak. Orta sınıfta Toyota Avensis ve Opel Insignia gibi iki iddialı model Türkiye yollarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Lüks sınıfta ise Audi A8 yenilenirken, Porsche'nin tarihindeki ilk sedanı eylül ayından itibaren yollara çıkarmaya hazırlanıyor. Cabrio ve coupe seçeneklerde ise en önemli yenilikler BMW Z4 ve Fiat'ın mini sınıftaki nostaljik otomobili 500'ün cabrio seçeneği.


* HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ




2009 yılının tüm yeni otomobilleri ve bu otomobillerin yollarla buluşma takvimiyle ilgili detaylı bilgilileri auto motor & sport'un ocak sayısında bulabilirsiniz.