kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bahtiyar Paşa'yı itirafçılar öldürdü

ECEVİT KILIÇ
ECEVİT KILIÇ
18.01.2009
* Bahtiyar Aydın neden öldürüldü?
Çünkü eroin kaçakçılığıyla mücadele ediyordu. Silah kaçakçılığına da engel oluyordu. Yani rantlarını kesiyordu. Bir de bölge halkının yanında olan bir generaldi. Halkla iç içeydi. Sürekli halkın kazanılması gerektiğini söylüyordu. Terörle mücadelenin halkın desteğiyle biteceğini bunun içinde örgüte katılımları engelleyecek önlemlerin alınmasından ısrar ediyordu.

* Bu cinayette dikkatinizi ne çekti?
Üç kilometreden vurulmuştu. Silah Kanas'tı. Soruşturma sırasında bu silahın Diyarbakır DGM'ye gitmesini sağladım. Silahlı Kuvvetler kayıtlarındaki bir silah değildi. O dönemde çetelerin kaçakçılar aracılığıyla aldığı silahlar vardı. Bu Kanas da onlardan olabilir.

* Peki, ne oldu o silaha?
En son DGM'ye getirildi. Sonrasını kimse bilmiyor. Zaten elimdeki soruşturma dosyası ve tüm bilgileri, belgeleri teslim ettim. Ajandamı dahi bir astsubay arkadaşıma bıraktım. "Devam ettiren olursa yardımı olur" diye. Canımı da zor kurtardım. Yüksekova'dan Hakkâri'ye gidene kadar neler çektiğimi ben biliyorum.

* İfadesini aldığınız itirafçı JİTEM mensubu muydu?
Evet. Zaten bu itirafçıların bazıları örgütle ilişkilerini kesmiyor. Uyuşturucu ve silah kaçakçılığında bunlar var. Bırakın bunu terör örgütüne silah satan güvenlik görevlileri var. Bu silah satanları ortaya çıkarttık.

* Ergenekon mahkemesi, bu dava dosyasını istedi. Çözülür mü?
Çözülür. Aslında her şey apaçık. Lice'ye itirafçılar Yüksekova'dan götürülüyor. İtirafçı Bahtiyar Paşa'yı öldürdüklerini apaçık söyledi.