kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD ordusu gençleri bilgisayar oyunlarıyla askerliğe ikna ediyor

TİMUR SIRT
17.01.2009
Amerikan ordusu, alışveriş merkezlerinde savaşı bir bilgisayar oyunu gibi pazarlayan "Ordu Deneyim Merkezi" ile gençleri askerliğe ikna ediyor..
Amerikan ordusu, askere gençleri çekebilmek için konsol, bilgisayar oyunu ve simülasyonlara sarıldı. Sadece gençleri ikna etmek için alışveriş merkezlerinde simülasyon oyunu oynatmıyor. Aynı zamanda ordu için özel olarak tasarlanmış oyunları da oynatıyor. Genellikle katılım oranı düşük olan büyük şehirlerden de askere adam alabilmek için bilgisayar oyunlarını kullanıyor.

İNSANİ YARDIM ÖĞRETİLİYOR!
Katılım oranlarının en düşük olduğu yerlerden biri olan Philedelphia şehrinde başlatılan deneme dahilinde, alışveriş merkezinde açılan "Army Experience Center" (Ordu Deneyim Merkezi) isimli bir birim kurulmuş. Alienware oyun bilgisayarları ve konsollarla donatılmış olan birimde, meraklılar kısa bir kayıttan sonra gelip ücretsiz olarak oyunları oynayabiliyorlar. Merkezde AH-64 Apache Longbow ve Black Hawk helikopterleriyle silahlı bir Humvee'nin gerçeğiyle birebir aynı simulatörleri bulunuyor. Ziyaretçiler, bu cihazlarda Irak ve Afganistan'da "insani yardım"lara destek verme görevini üstleniyor ve ülkelerdeki gerçek durumun aksine, hiç çatışmaya girmiyorlar.

KAHRAMANLIK TEMALI OYUN
"Ordunun bitli piyade olup Irak'da ölmek demek olmadığını göstermeye çalışıyoruz," diyen merkez yetkilileri, isteyenlere de asker olmanın meziyetlerini hakkında uzun uzun bilgi verebiliyorlar. Buna rağmen merkez açıldığından beri, yerini aldığı daha küçük beş merkezden daha az kişiye orduya katılmayı kabul ettirebilmiş. Amerikan ordusu son zamanlarda katılımı artırmak için "orduda kahramanlık" temalı bilgisayar oyunları da yaptırdı.
Haberin fotoğrafları