kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
ÇAĞKAN ÇULHA

'Adanalı' ile öğrencilikten komiserliğe terfi ettim!

Deniz İYİDOĞAN
18.01.2009
'Adanalı' dizisinde 'Çakma Memoli' lakaplı komiser Engin'i canlandıran Çağkan Çulha'nın hayran kitlesi gün geçtikçe artıyor. Genç oyuncu: Adanalı, kariyerim için dönüm noktası oldu. Bu diziyle öğrenci rollerinden komiserliğe terfi ettim...
Adanalı'da komiser yardımcısı Engin'i canlandıran Çağkan Çulha performansıyla göz dolduruyor. Daha önce 'Acemi Cadı' ve 'Havalimanı' gibi dizilerde rol alan Çulha, İstanbul Üniversitesi, İşletme Bölümü öğrencisi... 1990 yılında yaşamını yitiren, Yeşilçam'ın ünlü isimlerinden Mine Mutlu'nun oğlu olan Çağkan Çulha ile oyunculuk üzerine konuştuk.

* İşletme okuyorsunuz. Oyunculuğa geçişiniz nasıl oldu?
Oyuncu bir arkadaşım var. O dönemlerde bir diş macunu reklamında oynamıştı. Ondan cesaret alarak Başara Casting Ajans'a kaydoldum. Oyunculuğa reklam filmleriyle başladım. İlk dizim ise 'Belalı Baldız'dı.

* Adanalı'ya başlarken, dizinin bu kadar sevileceğini tahmin etmiş miydiniz?
Yani, önyargıda bulunmak çok doğru değil. Ama aşağı yukarı tahmin ediyordum. Yönetmene, senariste ve kadroya baktığınız zaman nasıl bir iş olacağını tahmin edebiliyorsunuz.

* Polis Engin nasıl bir karakter, biraz anlatır mısınız?
Engin çaylak bir polis. Teşkilatın efsanesi Adanalı'yla çalışacağını öğrenince çocuğun aklı gidiyor heyecandan. Gözüne girmek isterken stresten eli ayağına dolanıyor. Adanalı ile ikili ilişikisi nasıl bir hal alacak, onu zaman gösterecek.

* Oktay Kaynarca ile çok sahneniz var. Aranız nasıl?
Oktay Ağabey çok babacan. İlk başlarda 'Aman hata yapmayayım. Oktay Ağabey'i bekletmeyeyim. Benim yüzümden set aksamasın' diye inanılmaz bir stres içindeydim. Sonrasında Oktay Ağabey ve yönetmenimiz Tayfun Güneyer beni çok rahatlattılar. Bazı yerlerde takılıyorum, yapamadığım yerler oluyor ama onlar beni yönlendiriyor.

HEYECANDAN ÖLECEKTİM
* Dizide silah kullanıyorsunuz. Daha önce böyle bir deneyiminiz olmuş muydu?
Hayır, bu ilk silah deneyimim. Hatta ilk set günümde silahlı çekim vardı. İnanılmaz dağılmıştım. Heyecandan ölecektim. Ama onlar beni rahatlatınca 'tamam' dedim ve işime sarıldım.

* Adanalı ile birlikte hayran kitlenizde de bir değişme oldu sanırım değil mi?
Muhakkak... Çünkü bu dizi, yaş grubu yüksek kesime hitap ediyor. Benim ilk ciddi dizim 'Hayat Bilgisi'ydi. 'Acemi Cadı' ile adımı duyurma şansı yakaladım. Şimdiye kadar genelde öğrenciyi canlandırıyordum. Adanalı ile öğrencilikten komiserliğe terfi etmiş oldum.

* Öğrenci rolleri neden sizi rahatsız ediyordu?
Rahatsız etmedi ama bu sezon da gençlik dizisinde başlarsam, kariyerimin öyle gitmesinden korktum. Aslında yine aynı tarz dizi teklifleri aldım ama ben özellikle istemedim.
Haberin fotoğrafları